Απάθεια τέλος, ζωή μαγική…

Posted on Μαρτίου 8, 2012

0
Όλα τα σημάδια δείχνουν έναν κόσμο που γεννιέται μέσα από έναν κόσμο που πεθαίνει. Αύριο τίποτα δεν θα μοιάζει με το σήμερα. Σύντομα η ελπίδα δε θαναι μονάχα μια κούφια λέξη στα ξύλινα, ξερά στόματα αυτών που εξουσιάζουν τη ζωή μας, αλλά το αποτέλεσμα μιας μαγεμένης πραγματικότητας. Αναδεικνύουμε την είδηση μόνο και μόνο για να φανεί η αναντιστοιχία και το παράλογο μιας αταίριαστης συνύπαρξης μεταξύ της πηγαίας, εμπνευσμένης δημιουργίας και της λογικής της κατεδάφισης και της καταστροφής. Η πρώτη έρχεται απο τα κάτω. Η δεύτερη πιστεύει ακόμα πως βρίσκεται πάνω.

«Την αγωνία,αλλά και την απαίτησή τους για μια ποιοτικότερη ζωή στην πόλη της Λαμίας εξέφρασαν χθες το απόγευμα οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνάσιου Λαμίας,στο πλαίσιο της εργασίας που πραγματοποίησαν για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ecomobility 9» »τα Δικαιώματα των πεζών’ και την οποία παρουσίασαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Οι μαθητές με οπτικοποιημένο υλικό και στοιχεία,που συνέλεξαν τους τελευταίους 6 μήνες,παρουσίασαν την υφιστάμενη δραματική κατάσταση η οποία επικρατεί στην μετακίνηση των πεζών στην πόλη της Λαμίας και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους,στάθηκαν ιδιαίτερα στην απαξίωση της Λαμίας ως πόλη τουριστικός προορισμός λόγω της δυσχέρειας μετακίνησης των τουριστών,της άσχημης αισθητικά εικόνας για τον επισκέπτη αλλά και της μη ανάδειξης των ιστορικών στοιχείων,ενώ κατέθεσαν και τις προτάσεις τους για τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες που θα πρέπει άμεσα και μακροπρόθεσμα να γίνουν.

Μεταξύ άλλων πρότειναν την επέκταση του ποδηλατοδρόμου στην νότια πλευρά της Λαμίας αλλά και την δημιουργία νέου δικτύου ποδηλατοδρόμου στην βόρεια πλευρά της πόλης(κάτι που που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Κος Κοτρωνιάς άμεσα να υλοποιήσει).
Παράλληλα πρότειναν την επέκταση των mini bus στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, πεζοδρόμηση δρόμων στο κέντρο της πόλης, αλλά και κατασκευή πεζοδρομίων. Επίσης οι μαθητές στάθηκαν στην μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, μητέρων με καροτσάκια κλπ και την πρόσβασή τους σε κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα άγγιξαν ζητήματα που αφορούν την νοοτροπία και τις συνθήκες των πολιτών της Λαμίας καθώς και την μεγάλη παράνομη κατάληψη ελεύθερου δημόσιου χώρου που συμβαίνει στην Λαμία,εις βάρος του δημότη.»

Αναδημοσίευση από http://pepla.blogspot.com

Advertisements
Posted in: ΚΟΙΝΩΝΙΑ