Πιστωτικό γεγονός που παρουσιαζεται ως επιτυχία

Posted on Μαρτίου 10, 2012

0
ΒΓΗΚΑΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΜΕ CDS ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ «ΑΝΏΔΥΝΑ»…

Μετά από ανακοίνωση του ISDA, του οργανισμού ελέγχου των CDS, ενεργοποιείται η διαδικασία πληρωμής τους.
 Όπως εξηγεί η ISDA στην ανακοίνωσή της, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση και για το λόγο αυτό δεν είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία πιστωτικό γεγονός.
 το ποσό που «στα χαρτιά» περιγράφεται ως τίμημα των CDS είναι 3,2 δισ.δολάρια. «Το ποσό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποσό που τελικά θα πληρωθεί, λέει στον eniko ανώτατο στέλεχος του ISDA. Ο καθορισμός του ποσού που τελικά θα πληρωθεί θα καθοριστεί με το τέλος των διαπραγματέυσεων στις 19 Μαρτίου.


Σύμφωνα με το Reuters


«H Ελλάδα προκάλεσε την πληρωμή των CDS, χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία που υποχρεώνει σε απώλειες όλους τους ιδιώτες πιστωτές, ανάφερε το ISDA. 
Η Ελλάδα είπε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή τη νομοθεσία, γνωστή ως ρήτρα συλλογικής δράσης, προκειμένου να αναγκάσει τους ιδιώτες πιστωτές σε μια ανταλλαγή ομολόγων. Αυτό αποτελεί συνέχεια της εθελοντικής συμμετοχής των πιστωτών σε ποσοστό 85,8%. 


Η χρήση τωνCACs θα πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή σε 95,7 %. 


Η απόφαση σημαίνει ότι θα πληρωθούν το ανώτερο 3,16 δισ. δολαρία σε συμβόλαια CDS, όμως  
το πραγματικό ποσό που θα καταβληθεί είναι πιθανόν να είναι χαμηλότερο γιατί οι κάτοχοι ομολόγων δεν χάνουν όλη την αρχική τους επένδυση.


Η πληρωμή δεν είναι άμεση και το ακριβές ποσό των χρημάτων που αλλάζουν χέρια, θα καθορίζεται από μια διαδικασία δημορασίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.»

Aναδημοσίευση από
ENIKOS.GR

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2012

Posted in: ΝΕΑ