ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ: «Η απόφαση του περιφερειάρχη να πάρει τα λεφτά ήταν πολιτική απόφαση. Εντολή άνωθεν για να οδηγήσουν την τράπεζα σε κατάρρευση.»

Posted on Μαρτίου 21, 2012

0
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ! ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΑΜΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΕΣΑ. ΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

«Δεν μπορεί να το πιστέψει ο πρόεδρος των 45 εργαζομένων στην Συνεταιριστική Λαμίας πως η τράπεζα δεν υπάρχει πια. Συγκλονισμένος περιγράφει…την στιγμή που ο εκκαθαριστής το πρωί μπήκε στο κεντρικό υποκατάστημα στην οδό Διάκου. Οι υπάλληλοι πήγαν κανονικά για δουλειά. Κανείς δεν ήξερε πως σήμερα ξημέρωσε άνεργος. Ήμασταν όλοι στις θέσεις μας για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο.

Λίγο μετά τις 8 μπήκε μέσα ένας άνθρωπος κρατώντας ένα χαρτί από την τράπεζα της Ελλάδος και μας έδωσε εντολή να κλείσουμε τις πόρτες περιγράφει συγκλονισμένος ο Δημήτρης Σειντής. Ζήσαμε την χούντα. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κλείσουν τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο. Δεν είχαμε mail για να επικοινωνήσουμε με την ΟΤΟΕ. Επίσης έκλεισαν το σύστημα για να μην μπορούμε να δούμε τι γίνεται. Η όλη διαδικασία είναι παράνομη. Μας διώξαν από την τράπεζα των παππούδων μας και των πατεράδων μας. Δεν θα τους περάσει όμως διαμηνύει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων. Από αύριο θα κλαίει η Λαμία. Η Συνεταιριστική είχε ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Τώρα δεν θα προλαβαίνουμε τους πλειστηριασμούς και τις σφραγισμένες επιταγές. Η απόφαση του περιφερειάρχη να πάρει τα λεφτά ήταν πολιτική απόφαση. Εντολή άνωθεν για να οδηγήσουν την τράπεζα σε κατάρρευση. Εμείς τους δώσαμε επιτόκιο 7,10 και προτίμησαν την Εθνική Ασφαλιστική με 6,10.Μόνο το κτίριο της Διάκου έχει απίστευτη αξία. Μπορούσαμε να το υποθηκεύσουμε και όχι να μας λένε ότι μας κλείνουν για ένα εκατομμύριο. Όλο το συνεταιριστικό κίνημα θα αντιδράσουμε.»
από το http://www.lamiastar.gr

«Και για όσους δεν κατάλαβαν, η περιφέρεια Φθιώτιδας απέσυρε καταθέσεις της και δεν δέχτηκε αυξημένο επιτόκιο, έτσι ώστε η τράπεζα να βρεθεί εκτεθειμένη σε άνοιγμα που δεν θα μπορούσε να καλύψει. Η υπόθεση βρωμάει. Φαίνεται πως η ίδια πρακτική ακολουθείται και με άλλες μικρες τράπεζες-ληστές από τον αρχιληστή τραπεζα της ελλάδος.

Ακόμη, η πρακτική τέτοιων μικρών τραπεζών είναι να προσφέρουν καλύτερα επιτόκια σε προθεσμιακές καταθέσεις ώστε να έχουν ρευστότητα και φυσικά μικρότερα κέρδη. Δείτε εδώ περισσότερα» http://www.tsig.gr/lang-el/banks/fixed-deposits

Aναδημοσίευση:

http://omniatv.com/

Advertisements
Posted in: ΝΕΑ