ΣΚΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!

Posted on Μαρτίου 22, 2012

0
Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αποκαλύφθηκαν λοιπόν όπως περιμέναμε οι οπαδοί του ρατσιστικού μίσους που κάποιες άλλες εποχές – όχι τόσο μακρινές – πυρπόλησαν 3 φορές σε ένα καλοκαίρι την Υπάτη ως αντίποινα για την ανατίναξη της ιστορικής γέφυρας του Γοργοποτάμου και εκτέλεσαν τους προγόνους μας που αγωνίζονταν κατά της φασιστικής κατοχής.
Ούτε μια μέρα στην πόλη μας δεν άντεξαν έστω και λίγες αφίσες που με προσωπικά έξοδα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να εκτυπώσουν οι Συλλογικότητες Λαμίας τιμώντας  την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Οι αφίσες είχαν ως θέμα τους Πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής της δεκαετίας του 1920 και τους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία της δεκαετίας του 1950.
Αναρωτιόμαστε τι ήταν αυτό που ενόχλησε τους βανδάλους νοσταλγούς της τυφλής βίας και του ρατσισμού. Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό. Γνωρίζουμε τι είναι αυτό που πρεσβεύουν τέτοιοι άνθρωποι όσο καλά και αν προσπαθούν να το καμουφλάρουν ενόψει εκλογών.
Δυστυχώς για τους ίδιους η προβιά του αθώου αμνού δεν μπορεί να σκεπάσει τα γαμψά, ματωμένα νύχια του λύκου. Ο ρατσισμός είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας. Αύριο πιθανώς πολλοί από εμας ίσως να είμαστε επίσης μετανάστες και δεν θέλουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο ρατσισμό  – που κάποιοι καλλιεργούν τόσο ανεύθυνα σήμερα στην Ελλάδα – από τις χώρες που θα μας υποδεχτούν.

Συλλογικότητες Λαμίας.

Advertisements
Posted in: ΝΕΑ