Νέες αυτοκτονίες σε Συκοράχη και Καβάλα: «ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ – 2 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!»

Posted on Απρίλιος 8, 2012

0
Με ιδιόχειρο σημείωμα ο 78χρονος συνταξιούχος δάσκαλος από την Καβάλα ζητά συγνώμη από τα παιδιά και τα 5 εγγονάκια του… Οι νέες αυτοκτονίες σε Συκοράχη – είχε προηγηθεί – και Καβάλα φέρνουν στο προσκήνιο στατιστικά και έρευνες που γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την εξουσία και τα ΜΜΕ να κρατηθούν μυστικές. Όμως η πραγματικότητα που εξαπλώνεται σπάει τη σιωπή. Όλες οι αυτοκτονίες είναι κρατικές δολοφονίες! Πρέπει να φύγουν!

«Ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρας μας τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί επικίνδυνα, ενώ καθημερινά νέα περιστατικά με αυτόχειρες έρχονται στο φως.
Ήδη από τον Απρίλιο του 2010 έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους 1.200 άνθρωποι, αριθμός που δείχνει ότι η οικονομική κρίση προκάλεσε αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κατά 40%! Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο πως οι Αρχές καταγράφουν δύο αυτοκτονίες την ημέρα.Οι κλινικοί ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές προειδοποιούν πως η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία απειλούν σοβαρά την υγεία των Ελλήνων, αφού αρχικά τους οδηγούν σε ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη και σε κάποιες περιπτώσεις είναι οι βασικές αιτίες που οπλίζουν το χέρι του αυτόχειρα.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα προέκυψε πως η αύξηση της ανεργίας 3% στη χώρα μας ανέβασε και τον αριθμό των αυτοκτονιών κατά 4,3%.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η οικονομική κρίση προκαλεί αύξηση της θνησιμότητας, καθώς αυξάνονται οι παθήσεις όπως εμφράγματα και καρδιοπάθειες στις ηλικίες κάτω των 60 ετών. Όμως οι ηλικίες που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές άνω των 65 που είναι πιο ευάλωτες συναισθηματικά με την οικονομική τους κατάσταση, κάτι που φαίνεται να συνέβη και με τον 77χρονο συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.»

Αναδημοσίευση:
iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV
Posted in: ΝΕΑ