Οι νεοναζί προσμένουν την νεκρανάσταση του Χίτλερ φορώντας το κοστούμι του καλού παιδιού και ποντάροντας στην Βουλευτική Ασυλία (Άρθρο + video +ηχητικό).

Posted on Απρίλιος 14, 2012

0
Οι νεοναζί “ποντάρουν” στην Βουλευτική Ασυλία (video + ηχητικό)

Σχετικά με το θέμα των ευθέων τραμπούκικων επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής και μελών ακροδεξιών κινήσεων και ομάδων που έχουν ενταθεί σε μια περίοδο μάλιστα προεκλογική αυτό που παρατηρεί κανείς είναι το εξής: Ήπια, υποκριτικά ήπια παρουσία στα δελτία ειδήσεων και στα ΜΜΕ που διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας και παράλληλα βίαιη δράση εναντίον ομάδων πολιτών που  επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι κοροϊδεύουν τον κόσμο σε μια περίοδο που η κοινωνία ψάχνει απο κάπου να πιαστεί απεγνωσμένα, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την τρικυμία του, ελλείψει ζωντανής και κινηματικής αριστεράς και φυσικά γενικότερης σαπίλας του υπόλοιπου παραδοσιακού αστικού πολιτικού φάσματος.

Δεν είναι όμως θέμα Δεξιάς και Αριστεράς όπως πιστεύουν πολλοί. Η ιστορική περίοδος που επαναθεωρείται εδώ δεν είναι η περίοδος του Εθνικού Διχασμού αλλά της Ναζιστικής Κατοχής της οποίας τους φορείς η Χρυσή Αυγή δεν έχει κρύψει με εξαίρεση την τελευταία περίοδο ότι τους θεωρεί τους ιδεολογικούς τους προπάτορες αναμένοντας για πολλές δεκαετίες την αναβίωση του Ναζισμού. Φυσικά δεν πρόκειται μόνο για φαινόμενο ελληνικό αλλά για ένα δίκτυο νεοναζιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη που πάντα δρούσε υπό την ανοχή της καθεστηκυίας τάξης αναμένοντας την ιστορική συγκυρία που θα ευνοήσει την καλλιέργεια των αιμοσταγών ιδεών του πάνω σε ένα κοινωνικό χώμα σαθρό από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με δεδομένη βέβαια και τη διαφθορά μιας όντως επιφανειακής δημοκρατίας προσαρμοσμένης στις ανάγκες της παγκόσμιας πλουτοκρατίας. Στην πραγματικότητα αυτό που προσπαθούν να επαναλάβουν είναι το φαινόμενο Χίτλερ βήμα προς βήμα. Αν μελετήσει κανείς την άνοδο του Ναζισμού τη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία υπάρχουν κοινοί άξονες: Ανεργία, οικονομική κρίση, μετανάστες λόγω της κρίσης, αποπροσανατολισμός και ανάγκη για διασώστες και ηγέτες απο ένα κοινωνικό σώμα σε απόγνωση.

Τις τελευταίες μόλις μέρες έχουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς δημόσια σε δημοτικά συμβούλια, επιθέσεις υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε πολίτες στο Αγρίνιο με πτυσσόμενα γκλοπ και καδρόνια (Κώστας Ντάικος και Λεωνίδας Σταθόπουλος) και επιθέσεις σε καταλήψεις εγκαταλελειμμένων ούτως ή άλλως κτιρίων από πολίτες (Χρήστος Χατζηζιρλής, μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας) σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο εγκυρότατο παγκόσμιο  δίκτυο αντιπληροφορησης:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1392603

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1392327

Το κυρίαρχο ζήτημα λοιπόν για έναν άνθρωπο του 21ου αιώνα που έχει πλέον στην πλάτη του αυτή την αδιέξοδη και απεχθή εμπειρία του εθνικισμού – νεοναζισμού είναι να αφομοιώσει τα ιστορικά διδάγματα και να μη ρίξει τον εαυτό του στην εύπεπτη αλλά δυκολοχωνευτη λύση των κραυγών του μίσους απέναντι στο συνάνθρωπο. Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση χωρίς αίμα αν κάτσουμε να σκεφτούμε ψύχραιμα και ορθολογικά. Η βία του κράτους και του παρακράτους δεν μπορεί να είναι λύση για το γεμάτο από πληγές σώμα της ευρωπαϊκής κοινωνίας και κυρίως της ελληνικής. Οι 80 περίπου ανοιχτές ακηδεμόνευτες λαϊκές συνελεύσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και γεννήθηκαν σαν πυρήνες αλληλεγγύης και αντιστασης από το καλοκαίρι και το κίνημα των ¨αγανακτισμένων» είναι εκεί σε κάθε περιοχή και σε κάθε πόλη και περιμένουν τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει με τις ιδέες του, το λόγο του και τις πράξεις του να προτείνει και να πραγματώσει πράξεις που καθημερινά λίγο λίγο θα βελτιώσουν τη ζωή όλων μας.

Ειδικά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να παραδώσει εν λευκώ το μέλλον της στους σύγχρονους «Φύρερ» που την ίδια στιγμή που τάζουν λαγούς με πετραχήλια κοιμούνται και ξυπνούν με ένα όνειρο: Πώς θα μπουν στη βουλή για να αποκτήσουν τη βουλευτική ασυλία και καλυπτόμενοι να πνίξουν τη χώρα μας για μια ακόμα φορά στο αίμα. Αν συμβεί αυτό εκτός από απογοητευτικό θα είναι και ένα ιστορικό παράδοξο.

Και τέλος να θυμίσουμε ότι λαός που ξεχνάει το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Ας δώσουμε τέλος στον Εθνικό Διχασμό. Είμαστε απλά άνθρωποι που ερχόμαστε από τα κάτω και θέλουμε να ζήσουμε με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να δημιουργήσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια ιστορία συγγενη προγόνου μας που εκτελέστηκε, κάηκε, βιάστηκε, πέθανε από την πείνα αντιστεκόμενος στην Ναζιστική Κατοχή. Στην περιοχή μας η Υπάτη το σύνορο της ελεύθερης και αντιστεκόμενης Ελλάδας κυριαρχεί σαν ορόσημο θυσίας μαρτύρων. Οι νεοναζί θα έπρεπε να μην μπορούν να αρθρώσουν λόγο πουθενά και να καταδικάζονται σαν εθνικοί προδότες. Ο,τι λιγότερο θα είναι ντροπή μας. Οι νέοι να ρωτήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για αυτό που έζησαν στην Κατοχή. Οι μεγάλοι να συνέλθουν και να θυμηθούν γιατί είναι ο ξεχασμένος κρίκος της ιστορικής μνήμης. Πώς θα τους φαινόταν αν αποκτούσαν θεσμική κάλυψη όσοι νοσταλγούν εκείνους τους αιμοσταγείς κατακτητές που τους έκαψαν τα σπίτια; Αρκετά με τα λάθη τους. Ας σταματήσουν εδώ και ας σώσουν τις ψυχές τους όσο έχουν καιρό.  Αλλιώς την ημέρα των εκλογών θα ψάχνουν να βρουν τις ταυτότητές τους οι οποίες θα εξαφανιστούν κάπου τυχαία και θα εμφανιστούν μετά τη δύση του ηλίου.

Posted in: ΒΙΝΤΕΟ