Στη φυλακή η διαμαρτυρία σε Ελλάδα και Ισπανία, σύντομα. Η Ισπανία κινδυνεύει με περικοπή των πολιτικών δικαιωμάτων: Δρακόντεια μεταρρύθμιση προ των πυλών.

Posted on Απρίλιος 19, 2012

0
Στην Ισπανία, καθηγητές νομικών σχολών, δικηγόροι, πολιτικοί, ακτιβιστές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του εκφασισμού του ποινικού κώδικα που προτείνει η κυβέρνηση του Ραχόι, στοχεύοντας στην ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών για όποιον υποστηρίζει μορφές διαμαρτυρίας εναντίον της δημόσιας τάξης και των δυνάμεων ασφαλείας από το διαδίκτυο, ενώ ποινικοποιείται ακόμη και ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης!
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, εγκύκλιος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ποινικοποιεί την κατάληψη «υπηρεσιών του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ», την οποία χαρακτηρίζει «έγκλημα» που θα «διώκεται αυτεπαγγέλτως». Επιπλέον επισημαίνεται ότι η ανοχή των καταλήψεων από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών και η «μη συνεργασία τους για τη διακοπή των καταλήψεων πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να κρίνεται κάθε φορά αν συντρέχει περίπτωση παράβασης καθήκοντος».

Αναδημοσίευση:

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

 

Advertisements