Αστυνομική Τρομοκρατία στην Αθήνα: Αποκλεισμός περιοχών και εκκένωση κοινωνικών καταλήψεων

Posted on Απρίλιος 20, 2012

0
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου η αστυνομοκρατία συνεχίζεται. Εγκατελειμμένα κτήρια που, πριν τις καταλήψεις από κατοίκους μιας Αθήνας με εκατοντάδες αστέγους που αφήνει στο διάβα του το πέρασμα του ΔΝΤ, θύμιζαν χωματερή και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης εκκενώνονται από το κράτος των Τραπεζών. Θυμίζουμε ότι οι καταλήψεις είχαν ανακαινίσει τα ερείπια με δικά τους έξοδα μέσα από συλλογική εθελοντική εργασία και τα είχαν μετατρέψει σε λειτουργικούς χώρους κοινωνικής έκφρασης, στέγης, σίτισης. Την ίδια στιγμή στην Αργεντινή εδώ και χρόνια ήδη η πρόεδρος Κίρχνερ έχει νομιμοποιήσει τις καταλήψεις εγκατελειμμένων κτηρίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων προς όφελος της λειτουργίας τους από τους πολίτες είτε σαν συλλογικές επιχειρήσεις είτε σαν καταλήψεις κοινωνικών χώρων.

Για τις καταλήψεις στην Αργεντινή:

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/04/13/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CF%82/

«Στην εκκένωση δύο κτιρίων, που τελούσαν υπό κατάληψη, στα Εξάρχεια, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., το πρωί.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατόπιν εντολής εισαγγελέας εισέβαλαν στην κατάληψη ΒΟΞ και σε ακόμη ένα κτίριο στη Βαλτετσίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές.

Αποκλεισμένοι ήταν νωρίτερα αρκετοί δρόμοι των Εξαρχείων.

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε ύστερα από αίτηση της διοίκησης του ΙΚΑ, του οποίου ιδιοκτησίας είναι τα κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιό του, κάλεσε τους εισαγγελείς να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, εφόσον έχουν διαπιστωθεί φθορές, ενώ να διερευνάται και η στάση των υπευθύνων των κτιρίων, οι οποίοι φέρουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ανοχής.»

Αναδημοσίευση:

http://www.matrix24.gr

 

Η είδηση και από εδώ με περισσότερες πληροφορίες:

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

 

«Διεξάγεται επιχείρηση εκκένωσης Καταλήψεων από την αστυνομία. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τα Εξάρχεια για τα αυτοκίνητα ήδη από νωρίτερα (μας ειδοποίησε φίλη συν-Σχολιάστρια) και είχαμε την υποψία ότι πιθανότατα επίκειται επιχείρηση εκκένωσης Καταλήψεων (με προτεραιότητα, πάντα, την αγαπημένη περιοχή της αστυνομίας, τα Εξάρχεια), υποψία την οποία και επιβεβαιώσαμε, ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στο indymedia >>>

Εισβολή αστυνομίας στην κατάληψη ΒΟΞ στα Εξάρχεια  (11:22, Παρασκευή 20 Απριλίου 2012)

εισβολη της αστυνομας στη καταληψη βαλτετσιου 60 (12:59, Παρασκευή 20 Απριλίου 2012)

Παρατηρούμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία>>>Εκκένωση αυτοδιευθυνόμενου κέντρου Es.Col.A στο Πόρτο (8:15, Παρασκευή 20 Απριλίου 2012)

-Δυστυχώς 3 άρθρα μας μόλις χθες προειδοποιούσαν σχετικά…

Ετοιμάζεται αυτόφωρο και συλλήψεις στις Καταλήψεις (ήδη δημοσιευμένο από 14-04-2012…)»

Advertisements