Ανακοίνωση Συλλογικοτήτων Λαμίας: ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΨΗΦΟΣ

Posted on Μαΐου 3, 2012

0
ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΨΗΦΟΣ

Λίγες μέρες πριν την 6η Μάη και οδεύουμε προς τις πιο «αδέσποτες» εκλογές της μεταπολίτευσης. Το μπλοκ εξουσίας εμφανίζεται αδύναμο να επιβάλλει διλήμματα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους διακατέχονται από μια τιμωρητική διάθεση προς τα κόμματα του μνημονίου.

Οι εκλογές παίρνουν έναν χαρακτήρα «δημοψηφίσματος», που το αποτέλεσμά του απειλεί τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Γι αυτό και μας απειλούν, ακόμη μια φορά, με χρεοκοπία και με ελλείψεις αγαθών. Οι ίδιοι που φρόντισαν τα προηγούμενα χρόνια για την αποδόμηση της παραγωγής. Από την άλλη μας τάζουν ότι θα πάρουν πίσω μερικά από τα άδικα μέτρα.

Από την πλευρά μας ως πολίτες έχουμε καθήκον να αντέξουμε συλλογικά στις πιέσεις για ακυβερνησία και να διευρύνουμε την αντιμνημονιακή ψήφο χωρίς προκαταλήψεις. Η «αδέσποτη» ψήφος μας μπορεί να ανοίξει μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Μένουν πολλά προβλήματα να λυθούν και πολλές κρίσιμες αποφάσεις να ληφθούν. Προηγείται όμως η ανάγκη αποκατάστασης της κυριαρχίας της χώρας.

Μέχρι τώρα δεχτήκαμε τη συμπαράσταση λαών της Ευρώπης. Ακούσαμε το ότι «Είμαστε όλοι Έλληνες». Έχουμε καθήκον να ανταποδώσουμε. Αποτελούμε το «πειραματόζωο» που πάνω μας γίνεται ένα νεοφιλελεύθερο πείραμα πριν επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες που ακολουθούν. Η «αδέσποτη» ψήφος μας μπορεί να ανοίξει μια νέα εποχή για την Ευρώπη.

                                                Συλλογικότητες Λαμίας

Advertisements