Προτείνεται επίσημα η μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW)

Posted on Μαΐου 8, 2012

0
ΝΤΡΟΠΗ: Προτείνει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!Τη μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση, πρότεινε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «αποτυχημένο κράτος», του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.

Σύμφωνα με το tvxs.gr,  ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών». Προτείνει μάλιστα σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης.

Η τοποθέτηση του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.

Αναδημοσίευση:
http://www.tsantiri.gr

Advertisements