Akropolis Adieu από τη Γερμανία & το προκλητικό Der Spiegel

Posted on Μαΐου 14, 2012

0
Akropolis Adieu από τη Γερμανία & το προκλητικό Der Spiegel

“Αντίο Ακρόπολη!

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το Ευρώ”.

Με πρωτοσέλιδο «Akropolis Αdieu» κυκλοφορεί αύριο το προκλητικό Γερμανικό Περιοδικό Der Spiegel, παραπέμποντας στο ομώνυμο τραγούδι-επιτυχία του 1975 (επανέκδοση 1998) της Mireille Mathieu & υπονοώντας αυτό που αντιλαμβανόμαστε.

Στάνταρ μουσική αεροπλάνου πια, μετά την προσγείωση… Οι Γερμανοί συνεχίζουν να ακούν αυτές τις μουσικές, που προβάλλονται συχνά στις βραδινές εκπομπές τους, ειδικά τις Σαββατιάτικες (μη ρωτάτε για ποιότητα τηλεόρασης…

…πολιτικές εκπομπές ξερές (όταν λέμε βαρετές & ξερές, το εννοούμε), εκπομπές για το sex όπου αναλύουν & αποδομούν τα πάντα, καταστρέφοντας όλη τη μαγεία του θέματος, μουσικές εκπομπές-βραδινά shows με ανάλαφρα τραγούδια ΄70ς, όπως αυτό που μόλις ακούσατε, πολύ συχνά επίσης με Βίκυ Λέανδρος, Νάνα Μούσχουρη ή τον άγνωστο στην Ελλάδα -αλλά πολύ δημοφιλή στη Γερμανία- Kostas Kordalis. Οι τραγουδιστές αυτοί είναι πολύ δημοφιλείς στη Γερμανία, τους ακούνε, γουστάρουν και κόβουν φλέβες. Κι ας ρίχνουν κάνα ειρωνικό χαμόγελο. Οι τραγουδιστές αυτοί είναι πρωτοστάτες στις εκπομπές τους και στο Oktoberfest τα τελευταία 40 χρόνια και αντιπροσωπεύουν τη νοσταλγία της χώρας που θα ήθελαν να ζουν.

Μέχρι προ 5ετίας (ας πούμε, κάπου τόσο), τα προγράμματά τους περιλάμβαναν και πολλά ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο & τα εγκλήματά τους εναντίον της ανθρωπότητας. Κόπηκαν απ΄ότι φαίνεται τα ντοκιμαντέρ αυτά, οι μνήμες καταχωνιάστηκαν στο χρονοντούλαπο και τα μυαλά “πήραν πάλι αέρα”…

*

Σχετικά με το νέο τεύχος του Der Spiegel

Το αφιέρωμα του περιοδικού στη νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης αποτελείται από 12σέλιδο ένθετο με κύριο τίτλο «Αποχαιρετισμός στο ευρώ» και υπότιτλο «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα.

Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση».

Το τεύχος ανατρέχει σε προηγούμενα αφιερώματα για την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και γίνεται επισήμανση στην αλλαγή στάσης των συντακτών του Spiegel μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι οποίοι τώρα τάσσονται πλέον υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αναφέρει μάλιστα το Plan B του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. (difernews.gr)

*

Άλλη εκτέλεση (πριν μας εκτελέσουν…)

Και τα λογάκια, έτσι για να μας βρίσκονται εύκαιρα…

Mireille Mathieu :”Acropolis Adieu” dans Palmarès 80

– Mireille Mathieu –
* Acropolis Adieu *
Ce soir le vent vient de la mer
Septembre est là, l’été s’en va
Et le bonheur est éphémère
Comme les fleurs qui meurent déjà…

(Refrain)
Acropolis adieu, adieu l’amour
Les roses blanches d’Athénée se sont fanées
On s’est aimés quelques jours
Acropolis adieu !

Ce soir c’est notre dernier soir
Demain matin je partirai
Tu resteras dans ma mémoire
Comme un bonheur comme un regret

Acropolis adieu, adieu l’amour
Les roses blanches d’Athénée se sont fanées
On s’est aimés quelques jours
Acropolis adieu !

Acropolis adieu !………..

( )

Η απάντησή μας στα δημοσιεύματά τους (έτσι για να σκάνε)

>>>

*

*

*

Να τους πληροφορήσπουμε, επίσης, ότι έχουμε ξεκινήσει μπάνια εδώ και καιρό,

γιατί έφτασε το καλοκαίρι!

*

Στην υγειά μας! Εμείς να ΄μαστε καλά!

Αναδημοσίευση:
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Advertisements
Posted in: ΔΙΕΘΝΗ, ΝΕΑ