Στημένα παιχνίδια τρομοκράτησης του λαού:Υποτιμώνται η Eurobank και η Alpha Bank όταν το Forbes τις κατατάσσει στις ισχυρότερες του πλανήτη

Posted on Μαΐου 19, 2012

0
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποτιμά 5 ελληνικές Τράπεζες με στόχο την τρομοκράτηση του κόσμου που τείνει να εγκαταλείψει το μνημόνιο δημιουργώντας ψευδές αίσθημα χάους και ανασφάλειας εκβιάζοντας και εξαναγκάζοντας όπως νομίζει την επιλογή του μνημονίου παρουσιάζοντάς την ως μοναδική επιλογή. Την ίδια ώρα που υποτιμώνται οι Τράπεζες αυτές λοιπόν το περιοδικό Forbes τις κατατάσσει στις πλουσιότερες επιχειρήσεις του πλανήτη. Είναι γνωστό πλέον ότι οι οίκοι αξιολόγησης είναι τα εργαλεία για την εμπορική απαξίωση ή καταξίωση εταιριών και ολόκληρων κρατών στα χέρια του διεθνούς κεφαλαίου, προγράφοντας τη μοίρα όσων θέλουν να εκποιήσουν προς όφελός τους. Όλα είναι ένα στημένο παιχνίδι που αποκαλύπτεται μερα με τη μέρα. Πρέπει να πάρουν απάντηση. Διαβάστε τις αντιφατικές ειδήσεις:

Πέντε ελληνικές τράπεζες υποβαθμίστηκαν από τον Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε σε κατηγορία CCC, από Β-, πέντε μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για τις: Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Αγροτική. Την Πέμπτη ο ίδιος οίκος αξιολόγησης έίχε υποβαθμίσει την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, από B- σε CCC.

Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας μας υποβαθμίστηκε επίσης, σε C από B που ήταν προηγουμένως.

prionokordela.gr

Forbes: 11 ελληνικές επιχειρήσεις στους ισχυρότερους του πλανήτη

Παραλίγο να πιστέψουμε το βλάκα τον Γιωργάκη ότι δεν παράγουμε τίποτα . Όμως στο  Σοφοκλέους in διαβάζουμε
Forbes: 11 ελληνικές επιχειρήσεις στους ισχυρότερους του πλανήτη

Εντεκα ελληνικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα του περιοδικού Forbes με τις 2.000 μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, η οποία καταρτίστηκε με βάση τις πωλήσεις, τα κέρδη, τα περιουσιακά στοιχεία και την χρηματιστηριακή αξία κάθε επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα, η οποία κατατάσσεται στη θέση 788, τη ΔΕΗ (θέση 1000), την Coca-Cola 3E (1223), την Eurobank (1257), την Alpha Bank (1354), την Τράπεζα της Ελλάδος (1500), την Τράπεζα Πειραιώς (1514), τον ΟΠΑΠ (1574), τα ΕΛΠΕ (1669), την Αγροτική Τράπεζα (1740) και τον ΟΤΕ (1892).

Οπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού, με δεδομένο την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ευρωζώνη, δεν αποτελείί έκπληξη  η εμφάνιση κυρίως αμερικανικών εταιρειών στην κορυφή της λίστας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται πολλές κινέζικες εταιρείες , παρά την επικράτηση της χώρας στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα τα τελευταία χρόνια.

Ως πλέον κερδοφόρα εταιρεία εμφανίζεται η αμερικανική πετρελαϊκή  Exxon Mobil, κλέβοντας φέτος την πρωτιά από την τράπεζα JP Morgan Chase.

Η Apple εμφανίζει την μεγαλύτερη αύξηση κερδών, περνώντας σε έναν χρόνο από τη θέση 47 της λίστας στη θέση 22.

Αναδημοσίευση:http://papaioannou.wordpress.com

Advertisements