Πάτρα. Φίλοι και συγγενείς του Θανάση Λαζανά: «Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στο Θανάση ταμπέλα Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν θα γίνει».

Posted on Μαΐου 23, 2012

1
Tην ώρα που οι κάτοικοι της πιο υποβαθμισμένης περιοχής στην Πάτρα συγκροτούσαν τη μαζικότατη λαϊκή συνελευσή τους με σκοπο να αντιμετωπίσουν συλλογικά, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό το πρόβλημα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του Πασοκ και της ΝΔ αποδεχόμενες χωρίς διαπραγματευσεις τη Συνθήκη «Δουβλίνο 2», οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ειδαν στο θάνατο του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά μια χρυσή ευκαιρία να σπείρουν τον όλεθρο προσδοκώντας πολιτικό όφελος στις επερχόμενες εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι και τα ποσοστά τους συρρικνώνονται.

Κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλοί μετανάστες ακριβώς γιατι είναι η πύλη προς τη Δύση που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός. Ως γνωστόν μετα το Δουβλίνο 2 οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας με σκοπό να περάσουν στις χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης αναγκαστικά παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Εδώ και μια 15ετία το πρόβλημα εξελίσσεται συνεχως και διογκώνεται. Δημιουργούνται γκέτο και ταυτόχρονα πολλά κοινωνικά προβλήματα. Οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας βιώνουν το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Παρ’ όλα αυτά όμως με αξιοσημείωτη ωριμότητα ακόμα και μετα την άγρια δολοφονία του συμπολίτη τους από Αφγανούς μετανάστες, αντίκρυσαν το πρόβλημα με ψύχραιμο, ορθολογικό τρόπο αποφασισμένοι να πετύχουν μια μόνιμη, ειρηνική και διαρκή λύση.

Αυτές τις μέρες γίνεται μια τεράστια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ και πολιτικές δυνάμεις του παλιού κόσμου να δημιουργηθούν μεγάλες εντάσεις και εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στην κοινωνία που φαίνεται ότι είναι έτοιμη να αποτινάξει τα δεσμα του μνημονίου από πάνω της και γι αυτό ακριβώς εκβιάζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η σημερινή προβοκάτσια σε βάρος του δικτύου Indymedia που έσπευσε τόσο ανεύθυνα να αναπαραγάγει ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1401968). Δεν διστάζουν λοιπόν ακόμα και να προκαλέσουν το διχασμό του μίσους ανάμεσα στους Ελληνες για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Η χρησιμότητα της Χρυσής Αυγής στο χτίσιμο αυτού του κλίματος είναι πολύτιμη στα χέρια του κατεστημένου. Και αυτό πλέον φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα. Η Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο το σύστημα, το ίδιο το παρακράτος και οι κάτοικοι της Πάτρας ήδη το έχουν αντιληφθεί και γι αυτό ακόμα και φίλοι και συγγενείς του δολοφονημένου Θανάση Λαζανα έσπευσαν να αποκηρύξουν την επέμβαση της Χρυσής Αυγης και να διαχωρίσουν τις θέσεις και τη δράση τους.

Ο διαχωρισμός της θέσης της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων φαίνεται ξεκάθαρα στα παρακάτω βίντεο. Φαίνεται επίσης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης που μόλις έμαθε το νέο της δολοφονίας έτρεξε σαν το λύκο που μύρισε αιμα, για να χειραγωγήσει και να κατευθυνει την απόγνωση των ανθρώπων μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Στο τρίτο βίντεο φαίνεται πώς μετατρέπουν οι Χρυσαυγίτες μια ειρηνική πορεία σε στυγνή προβοκατόρικη εκμετάλλευση. Ακούγεται και φαίνεται καθαρά το παιδι (φίλος του νεκρού) που λέει ότι «δεν θα δεχτούμε να μπει ταμπέλα Χρυσή Αυγή στο Θανάση». Επίσης φαίνεται και ένας μπράβος της Χρυσης Αυγης που τον πλησιάζει και κάτι του λέει στο αυτί σαν προειδοποίηση.

Από άλλη ιστοσελίδα επιβεβαιώνεται:

Η πλειοψηφία των κατοίκων αντέδρασε στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής «να καπηλευτούν τη συγκέντρωση» και ζήτησαν να μην κομματικοποιηθεί η μνήμη του θύματος.

Πηγη:http://www.newsit.gr

Πάτρα: «Δεν καλέσαμε εμείς την «Χρυσή Αυγή»» λένε οι κάτοικοι του Ν. Διαμερίσματος

Δραματική έκκληση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Οργάνου, να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Πάτρα έκαναν σήμερα εκπρόσωποι των κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος.

Οι συμπολίτες που πήραν το λόγο, περιέγραψαν με «μελανά χρώματα» την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους και το φόβο που νιώθουν οι κάτοικοι, ειδικά μετά το φόνο του Θανάση Λαζανά από μετανάστες.

Παράλληλα διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ήταν εκείνοι που κάλεσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην χθεσινή τους διαμαρτυρία, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους δεν είναι κομματικοποιημένος. Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Εργατικών Κατοικιών Ανθείας, Χρήστος Ασημακόπουλος, εξήγησε πως οι κάτοικοι περίμεναν πότε θα γίνει το «μπαμ».

«Και τώρα μας λέτε ότι είμαστε με την Χρυσή Αυγή ή με τους Αναρχικούς. Εμείς δεν ανήκουμε σε κανέναν. Βρείτε εσείς λύση για το πρόβλημα. Ακούμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.»

Ο Ευθύμιος Κόκλας, ξάδελφος του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά, πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι είναι κατά της βίας. «Προσπαθούμε να συγκρατηθούμε και να διαμαρτυρηθούμε ήρεμα όλοι μαζί. Όποιος πιστεύει ότι καλέσαμε την Χρυσή Αυγή να το πει ευθέως. Η κίνησή μας δεν είναι κομματικοποιημένη.»

Πηγή: thebest

Βίντεο και φωτογραφια από την ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων.

Advertisements