Επίθεση ΜΑΤ εναντίον δημοτικών υπαλλήλων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητα (Video)

Posted on Μαΐου 30, 2012

0
Επίθεση ΜΑΤ εναντίον δημοτικών υπαλλήλων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητα


Θεσσαλονίκη-Δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την στιγμή δημοτικοί υπάλληλοι στην καθαριότητα αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιωτική επιχείρηση την επισκευή των απορριματοφόρων. Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου η οποία θα διενεργούσε τον διαγωνισμό ύψους 2,3 εκατ. ευρώ ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να εμποδίσουν τα μέλη της  διοίκησης να εισέλθουν στο κτίριο.

Έξω από το δημαρχείο βρίσκονται  4 διμοιρίες των ΜΑΤ μετά από αίτημα του δημάρχου προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, οι οποίες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών. Αυτή την στιγμή νέες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προβεί σε μία προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου.

 Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9.00 έως τις 12.00  μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ  αντιδρά στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής «να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, δήλωσε  σχετικά ότι «σήμερα είναι η ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού για να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία. Ο δήμος για την αποφυγή τυχόν παρεμπόδισης της διαδικασίας από μικρές ομάδες εργαζομένων έλαβε τα απαραίτητα μέτρα».

Πηγη:http://www.alterthess.gr/content/epithesi-mat-enantion-dimotikon-ypallilon-poy-antidroyn-stin-idiotikopoiisi-tis-kathariotita

Αναδημοσίευση: Athens Indymedia

Advertisements