ΟΣΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Posted on Ιουνίου 6, 2012

0
ΟΣΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΝΤΟΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

 Το σύστημα ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης ασκεί ρατσιστική προπαγάνδα προκειμένου να διασπάσει τους καταπιεσμένους από τη κοινή αντίσταση «ντόπιων» και «ξένων» ακολουθώντας τη τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Προσπαθεί τα δεινά και τα ελαττώματα που γεννά η ίδια η κοινωνία να τα αποδώσει σε αίτια φυλετικά και όχι ταξικά που είναι και η βασική αιτία. Φυσικό επόμενο είναι εκεί που υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση να παρατηρoύνται και φαινόμενα εγκληματικότητας, σε ένα κόσμο που τα μεγαλύτερα εγκλήματα διαπράττονται από τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά και είναι νόμιμα.

 Υπεύθυνοι για την ανεργία και τη φτώχεια είναι οι καπιταλιστές και όχι οι μετανάστες. Εκ των πραγμάτων καπιταλισμός χωρίς καθόλου ανεργία δεν υφίσταται, είναι εγγενές φαινόμενο του συστήματος και χρησιμοποιείται ως φόβητρο και εκβιαστικό μέσο για την ευκολότερη επιβολή σκληρότερων εργασιακών καθεστώτων. Παράλληλα το κράτος υποθάλπτει και αφήνει ανεξέλεγκτη τη δράση ρατσιστικών επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες και προβαίνει σε επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας σε μετανάστες (παίζοντας το παιχνίδι του ποντικού και της γάτας) στοχεύοντας όχι στη λύση κάποιου προβλήματος αλλά μέσω της τρομοκράτησης στην εκβιαστική πειθάρχηση μεταναστών στις συνθήκες εξαθλίωσης.

 Τα συντηρητικά κοινωνικά κομμάτια που το σύστημα έχει καταφέρει να τα οδηγήσει στην εξατομίκευση πολλές φορές υιοθετούν ρατσιστικές αντιλήψεις αδυνατώντας να αντισταθούν στους πραγματικούς φταίχτες, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού.

 Ο ρατσισμός μπορεί να επιφέρει περιθωριοποίηση και όταν υπάρχει περιθώριο δημιουργούνται ευνοϊκότερες συνθήκες για μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Στη περιθωριοποίηση συμβάλλουν και τα αντι – μεταναστευτικά νομοσχέδια τα οποία κρατούν πολλούς μετανάστες σε μια διαρκή ομηρία αποτρέποντας τους να σηκώσουν κεφάλι αν και παράλληλα συμβάλλουν πολλοί από αυτούς στη παραγωγή πλούτου, έτσι δημιουργούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας .

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τραπεζίτες οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φορτώνουν την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν σε «ντόπιους» και «ξένους» εργάτες με μειώσεις μισθών και ανεργία, ενώ αυτοί παράλληλα διασφαλίζουν τα κέρδη τους.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει είτε για οικονομικούς λόγους είτε προέρχονται από χώρες που είναι εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν στα οποία έχει συνεργήσει σε στρατιωτικές επεμβάσεις και το Ελληνικό κράτος. Μη ξεχνάνε κάποιοι ότι στο παρελθόν Ελληνικοί πληθυσμοί αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν δεχόμενοι και αυτοί ρατσισμό και λαός ο οποίος ξεχνά ή δε γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Αν ήσουν εσύ στη θέση τους τι θα έκανες?

 Να συλλογικοποιηθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στους δυνάστες των ζωών μας χωρίς πλαστούς φυλετικούς διαχωρισμούς για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

 

                            ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

 

Συλλογικότητες Λαμίας

 

22 Μάρτη παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού      

Advertisements