Γερμανικό πρωτοσέλιδο των Financial Times Deutschland: Ψηφίστε Σαμαρά όχι το δημαγωγό Τσίπρα

Posted on Ιουνίου 15, 2012

0
Γερμανικό πρωτοσέλιδο: Ψηφίστε Σαμαρά όχι το δημαγωγό Τσίπρα


Προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση κάνει η γερμανική έκδοση των Financial Times με σημερινό της πρωτοσέλιδο στην ηλεκτρονική της έκδοση 2 μέρες πριν τις κρίσιμες ελληνικές εκλογές προτρέποντας τους πολίτες μιας άλλης χώρας να ψηφίσουν Σαμαρά και όχι το «δημαγωγό Τσίπρα».

Το άρθρο έχει τίτλο «Αντισταθείτε στο δημαγωγό» και κεντρική φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη σκιά του Αλέξη Τσίπρα σε πρώτο πλάνο και είναι μάλιστα δημοσιευμένο τόσο στα γερμανικά όσο και στα ελληνικά για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορεί να διαβαστεί εύκολα από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο «Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες» και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η σύσταση γίνεται «κατ’ εξαίρεση», καθώς συνηθίζεται μόνο στην περίπτωση των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γίνεται λόγος για «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

Σημειώνει ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά» αναφέρει το άρθρο, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».

Παρόλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το προκλητικό άρθρο των γερμανικών Financial Times, που απευθύνει «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» εν όψει της Κυριακής να μην ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά. «Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Aναδημοσίευση:

http://www.koutipandoras.gr

Advertisements