Το βίντεο από τη δολοφονική απόπειρα της ΧΑ απομαγνητοφωνημένο! Τα κανάλια, η αστυνομία, οι εισαγγελείς σιωπούν…

Posted on Ιουνίου 19, 2012

0
Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε μετανάστης στο σταθμό Αττική το βράδυ των εκλογών. Υπάρχει μάλιστα ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφει την επίθεση ενώ σύμφωνα με αυτούς που το ανάρτησαν την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Στο 46» του ερασιτεχνικού βίντεο που τράβηξε επιβάτης, ακούγεται ο μετανάστης να φωνάζει «βοήθεια» ενώ οι Χρυσαυγήτες φαίνεται να τον χτυπούν. Ένας άνδρας της ασφαλείας του σταθμού παρακαολουθεί εξ’ αποστάσεως τον βάναυσο προπηλακισμό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας – που κατά πάσα πιθανότητα ήταν μόνος του στο σημείο – προσποιείται ότι μιλάει στο τηλέφωνο, προφανώς για να καταφέρει να τραβήξει το βίντεο. 

Οι κάμερες ασφαλείας του σταθμού πρέπει να έχουν αποτυπώσει τα πρόσωπα των δραστών, καθώς κάποιος από τα μέλη της Χρυσής Αυγής ακούγεται να φωνάζει: «Μας έχουν πάρει οι κάμερες, πάμε να την κάνουμε». Η Χρυσή Αυγή επί τω έργω. Να τους χαίρεται το 6,9% που τους ξαναψήφισε!

Αναδημοσίευση:

http://tvxs.gr/

Ακόμα ένα ρατσιστικό μαχαίρωμα – βίντεο

Μία ομάδα φασιστών μπαίνει στο σταθμό Αττικής το βράδυ της Κυριακής και μαχαιρώνει ένα μετανάστη. Η επίθεση αποτυπώνεται σε βίντεο που αναρτάται στο youtube. Ο άντρας που τραβά το βίντεο παριστάνει ότι μιλά στο τηλέφωνό του για να μην κινήσει υποψίες ότι καταγράφει τη δολοφονική απόπειρα. Σύμφωνα με το Βήμα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν Χρυσαυγίτες και η επίθεση έγινε γύρω στις 23:30.  Η ύπαρξη κλειστού κυκλώματος και η παρουσία σεκιουριτάδων – η στάση των οποίων φλερτάρει εμφανώς με τη συνέργεια- αυτοπτών μαρτύρων της ρατσιστικής επίθεσης καθιστά προφανή την ύπαρξη περισσότερων στοιχείων από όσα μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο.

Πιστεύω ότι η αηδία που προκαλεί η ρατσιστική βία απέναντι σ’έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο που γίνεται στόχος 10-15 νεοναζιστικών πιθήκων, με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός του, δεν μπορεί να υπογραμμιστεί από κανενός είδους σχολιασμό. Είτε τη νιώθεις παρακολουθώντας το βίντεο, ή έχεις αποκτηνωθεί τελείως.
Αλλά ας σταθώ σε μερικά σημεία αυτού που βλέπω:

0:02-0:10 Μαυροφορεμένος κουβεντιάζει με σεκιουριτά.0:30 Δεύτερος σεκιουριτάς που βρίσκεται κοντά στις σκάλες, κοιτάζει από την άλλη και μάλλον απομακρύνεται τη στιγμή που η συμμορία των φασιστών μαζεύεται γύρω από το μετανάστη που έχει σταματήσει.
0:34-0:35 O τελευταίος που φτάνει στον τόπο της επίθεσης. Φοράει μπλούζα ΕΚΑΜ και ίσως είναι μικρός. Ο ρόλος του στη συμμορία είναι μάλλον αυτός του παρατηρητή – για την ώρα, ίσως. Αντίθετα, ο γεροδεμένος με το ξυρισμένο κεφάλι πρόκειται να πρωτοστατήσει στην επίθεση.
0:39-0:41 Ο σεκιουριτάς που είδαμε στην αρχή κατεβαίνει και στέκεται σε σημείο απ’όπου μπορεί να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν, χωρίς όμως να νιώθει την ανάγκη να κρατήσει «αποστάσεις ασφαλείας» από τη δολοφονική συμμορία. Πολύ απλά, δεν αισθάνεται ότι απειλείται.
0:42Θα μας πάρουν οι κάμερες! – Ρίξτου!

0:46 – Bοήθεια! – Σκάσε ρε!
0:52Eδώ είναι ελλάδα ρε!
0:54Mήτσο πέτα το (;)
0:58 – Mας παίρνουν οι κάμερες, μαλάκα

1:00 – Μαλάκα, του’μπηξες το μαχαίρι;Μαλάκα, μπήκε μέσα όλο

1:10 – Σπάστε, σπάστε ρε…

Κι έχουμε πια καταγεγραμμένη μία από τις δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης που κατεβαίνει στις εκλογές ανενόχλητη. Ένα ντοκουμέντο που μέχρι τώρα πέρασε κάτω από το χαλί, μια και απ’όσο είδα, κανένα κανάλι δεν έκρινε αυτή τη δολοφονική επίθεση άξια αναφοράς, ή μάλλον δεν έκρινε ότι άξιζε να ενοχλήσει τους ταχύτατα εκφασιζόμενους θεατές του με την παρουσίαση μίας σκηνής ρατσιστικής φρίκης της Ελλάδας τους 2012, όπου τέτοιες απόπειρες δολοφονίας παραμένουν προκλητικά ατιμώρητες.

CrippleHorse

Αναδημοσιευση: http://parallhlografos.wordpress.com

Advertisements