Πως λήστεψαν το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ

Posted on Ιουνίου 25, 2012

0
Πως λήστεψαν το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ

από erg_deltio 18:09, Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

…τι συνέβη στην συνεδρίαση του Σαββάτου

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με προπηλακισμούςέντονες αντεγκλήσεις, αποχώρηση της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και περίπου 300 μέλη της γενικής συνέλευσης να παραμένουν στην αίθουσα από τις 2 το μεσημέρι, έληξε στις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου η γενική συνέλευση του ταμείου των δημοσιογράφων.

Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, φυγαδεύτηκε άρον άρον εν μέσω γενικής κατακραυγής, όταν, μετά από περισσότερες από έξι ώρες συνεδρίασης, δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε ψηφοφορία επικαλούμενη θέμα απαρτίας.

Κατηγορήθηκε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης προσπάθησε να καθυστερήσει τις διαδικασίες, προκειμένου τελικά πολλοί από τους παρόντες, μετά από τις πολλές ώρες αναμονής, να αποχωρήσουν.

Επικράτησε μεγάλη ένταση από τους οργισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι απαίτησαν να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και επιχείρησαν να την σταματήσουν.

Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε επίθεση, ενώ μια παρευρισκόμενη της πέταξε νερό. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που είχε χάσει την ακοή του κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε πορεία κατά του Μνημονίου, όταν είχε σκάσει δίπλα του χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Όσοι άντεξαν ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά του ισολογισμού του 2011, του προϋπολογισμού 2012 και των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου στέλνοντας σαφέστατα ένα μήνυμα απόλυτης αμφισβήτησης τόσο για τους χειρισμούς της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείου όσο και για την υπόλοιπη δράση του.

Με ομοφωνία πέρασε ψήφισμα, για το οποίο αναμένεται να τεθεί θέμα νομιμότητας, καθώς εγκρίθηκε αφού είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος του ταμείου που τελούσε χρέη προέδρου της γενικής συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τα εξής:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.

2. Ζητεί να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Ταμείου.

3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες.

4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ.

5. Ζητεί διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.

6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητεί άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.

 

(από δημοσιογράφους που ήταν στη συνεδρίαση)

 

…………………………

 

Ιδού τα νέα μαθηματικά του «κουρέματος» που έκανε ο Βενιζέλος στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία είναι με νόμο υποχρεωμένα να τα τοποθετούν σε κρατικά ομόλογα: 115 – 25 = 5,6!!! Όχι, 115 μείον 25 στην εποχή του PSI δεν κάνει 90, όπως μάθατε στο Δημοτικό, κάνει όντως 5,6! Αυτό έμαθαν με εξαιρετικά επώδυνο τρόπο οι δημοσιογράφοι μέσω της λεηλασίας των διαθεσίμων του επικουρικού ταμείου τους, του ΕΔΟΕΑΠ. Οι αριθμοί που προαναφέρθηκαν είναι αληθινοί και αφορούν εκατομμύρια ευρώ. 
 
Τα διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ λοιπόν στις 3 Μαΐου ήταν 115,3 εκατομμύρια ευρώ. Με το PSI εν μια νυκτί έφαγε η κυβέρνηση Παπαδήμου τα 56 εκατομμύρια με το «κούρεμα» και απόμειναν μόνο 59 εκατομμύρια, κατατεθειμένα υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απέσυρε –για λόγους που αναμένεται να διευκρινιστούν– 25 εκατομμύρια. Και πάλι όμως 59 μείον 25 δεν κάνει 24, όπως αποδείχθηκε. Κάνει …5,6 όπως ισχυρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος! Αυτό διαπίστωσε ο ΕΔΟΕΑΠ όταν στις αρχές Ιουνίου ζήτησε να αποσύρει 6 εκατομμύρια και η τράπεζα του απάντησε ότι δεν μπορεί γιατί το υπόλοιπο των 59 εκατομμυρίων μετά την ανάληψη των 25 είναι μόνο 5,6 εκατομμύρια ευρώ!
 
Το «μυστικό» είναι ότι μετά το «κούρεμα», τα παλιά ομόλογα αντικαταστάθηκαν με νέα «ομόλογα – σκουπίδια» του ελληνικού κράτους που αρχίζουν να λήγουν το …2013 και τελειώνουν μετά από τριάντα χρόνια, το 2042! Όπως είναι ευνόητο, τα ομόλογα αυτά σήμερα δεν αξίζουν ούτε το ένα τέταρτο της αξίας τους, οπότε για να δώσουν 25 εκ. στον ΕΔΟΕΑΠ ρευστοποίησαν ομόλογα που τυπικά άξιζαν 55! Στην πραγματικότητα, για να δώσουν 10 εκ. του χρέωσαν σχεδόν…40(!), γιατί τα πρώτα από τα 25 ήταν με ευρωπαϊκή εγγύηση οπότε πουλήθηκαν σχεδόν στην ονομαστική τους αξία. Για να πάρει δηλαδή ο ΕΔΟΕΑΠ τα 6 εκ. που ζήτησε τον Ιούνιο, θα έπρεπε να είχε ομόλογα αξίας …24 εκατομμυρίων!

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα –και συχνά πολύ χειρότερη– σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, χωρίς να το γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι!

http://www.prin.gr/2012/06/editorial_24.html

 

Μικρό σχόλιο

Κρατήστε στη μνήμη σας αυτό το δημοσίευμα, πιστεύουμε πως με τον ίδιο τρόπο θα ληστέψουν όλα τα ταμεία εργαζομένων απαξιώνοντάς τα και ωθώντας σε κατάρρευση τις συντάξεις.

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/

 

Αναδημοσίευση:athens.indymedia.org

Advertisements