Όχι άλλος θάνατος για πάρτη τους: Εμπρός να εξαπλώσουμε τα δίκτυα ανθρώπινης αλληλεγγύης!

Posted on Ιουλίου 16, 2012

0
Αναδημοσίευση: http://www.stopcartel.info
Διαβάστε προσεκτικά την είδηση και πράξτε κατά συνείδηση…
 

Μακραίνει η λίστα των αυτοκτονιών στη χώρα μας. Στις 05.00 το πρωί της Δευτέρας, ένας άνδρας ανέβηκε στο περβάζι του 5ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και λίγο πριν από τις 09.00 βούτηξε στο κενό

Η περίπτωσή του συγκλονίζει την πόλη της Λαμίας. Πρόκειται για τον τέως διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων.Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, οι φίλοι του γιατροί, που του μιλούσαν συνέχεια, ακόμη και η σύζυγός του, που έφθασε στο σημείο, ουδείς κατάφερε να τον μεταπείσει.

Ο 64χρονος αυτόχειρας ήταν γιατρός,πατέρας δύο παιδιών (είχε κόρη και γιο). Τους τελευταίους 6 μήνες βίωνε μεγάλο άγχος και συχνά ήταν προβληματισμένος, καθώς, ενώ είχε βγει σε σύνταξη, δεν είχε πάρει χρήματα από το εφάπαξ.

 

Η τραγική σημερινή περίπτωση φέρνει στην επιφάνεια την καταγγελμένη υπόθεση άλλου γνωστού Διευθυντή γιατρού του ΕΣΥ, ο οποίος αφού αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω συνταξιοδότησης και ενώ έπαιρνε τη σύνταξή του για 6 μήνες, το Γεν.Λογιστήριο του την άκοψε, αδυνατεί επι 7 χρόνια να επανέλθει στην υπηρεσία του, βρίσκεται χωρίς σύνταξη, χωρίς μισθό, με 4 άνεργα παιδιά και σύζυγο και σε απόλυτη εξαθλίωση..

Παρά τις επανειλημένες καταγγελίες ουδείς αρμόδιος ενδιαφέρθηκε και οι δικαστές του Διοικητικού Εφετείου είναι απασχολημένοι..

Θα έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει 7 τουλάχιστον φορές..

Θα ενδιαφερθεί κανένας έστω τώρα, πρίν είναι αργά;

Advertisements