Τα ΜΜΕ στο πλευρό του Μάνεση χτυπάνε τη Χαλυβουργία

Posted on Ιουλίου 22, 2012

0
Τα ΜΜΕ στο πλευρό του Μάνεση χτυπάνε τη Χαλυβουργία
 
Από το πρωί τα ΜΜΕ πήραν θέση στο πλευρό του κράτους και του Μάνεση εναντίον των απεργών της Χαλυβουργίας. Καλοκληρωμένοι σχολιαστές των καναλιών διατηρύττουν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, ζητώντας από τα ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την τάξη ενάντια σε «100 απεργούς». 

Η πραγματικότητα αποκρύπτεται, τα γεγονότα δεν φθάνουν καν στην αίθουσα σύνταξης, η άποψη των εργοδοτών έγινε η αλήθεια των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωση της δηλώνει την συμπαράσταση του κλάδου στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Δεν καλεί ωστόσο τα μέλη της δημοσιογράφους να αντιδράσουν στον πλήρη έλεγχο που τους επιβάλλεται από τους αριχσυντάκτες, έστω να προβάλλου αντίσταση για στις εντολές που λαμβάνουν. Ή να επιμείνουν να βγούν στον αέρα και οι απόψεις των απεργών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Όλοι στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την έωλη και αμφιβόλου νομιμότητος απόφαση του εισαγγελέα, για επέμβαση της αστυνομίας στην «Χαλυβουργία Α.Ε.», προκειμένου να σπάσει η απεργία των εργαζομένων, εννιά μήνες μετά από την κήρυξή της. Η απεργία που συνεχίζεται και με πρόσφατη συντριπτική πλειοψηφία των απεργών, με μυστική ψηφοφορία με κάλπη, αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 από τους 120 απολυμένους. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. από τον Νοέμβριο είχε σταθεί στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» και στήριζε τον αγώνα τους, παράλληλα με τον παρατεταμένο αγώνα των απεργών δημοσιογράφων στο Alter, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Φίλαθλο, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά, Αγγελιοφόρο και σε όλα τα δημόσια (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία) και δημοτικά μέσα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, με την αστυνομική επέμβαση ξημερώματα στη «Χαλυβουργία Α.Ε.», φέρνουν στη μνήμη αλήστου μνήμης εικόνες και θέτουν τη χώρα μας εκτός του πολιτισμού, των ελευθεριών και των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από την «Χαλυβουργία Α.Ε.», να διατάξει την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων απεργών, και να εγγυηθεί τη συνέχιση του διαλόγου με την παρουσία του υπουργού Εργασίας. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς. Όλοι στο πλευρό των απεργών Της «Χαλυβουργίας Α.Ε.»

 

Αναδημοσίευση: http://www.themediaproject.gr

Advertisements