Απαλλαγές-σκάνδαλο των μεγαλοϊδιοκτητών από το χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ

Posted on Οκτώβριος 14, 2012

0
Το The Press Project ανέβασε την Παρασκευή ένα αναλυτικό άρθρο για το σκάνδαλο των απαλλαγών των μεγαλοϊδιοκτητών από το χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ. Όλες οι τελευταίες αποκαλύψεις για το θέμα ξεκίνησαν από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και την κατάληψη από μέλη της του κτιρίου Πληροφορικών Συστημάτων της ΔΕΗ την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Η ΓΕΝΟΠ μετά την καταστολή της κατάληψης από τα ΜΑΤ, έδωσε σε συνέντευξη τύπου λίστα εταιρειών τις οποίες κάλεσε να απαντήσουν είτε αν πλήρωσαν μειωμένο ΕΕΤΗΔΕ είτε αν απαλλάχτηκαν τελείως από αυτό. Στον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και των θιγόμενων, κυριαρχεί  μέχρι στιγμής η κόντρα με τον ΣΚΑΪ.

Που καταλήγει βάσει των στοιχείων της η έρευνα του TPP; Ότι ναι μεν ο ΣΚΑΪ ως ενοικιαστής καλώς δεν πλήρωσε χαράτσι, αλλά το ρημάδι το χαράτσι (που το κράτος-νταής απαιτεί από τον κάθε ανήμπορο πολίτη αυτής της χώρας απειλώντας τον με ποινές βιοτικού θανάτου) ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ούτε στον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Και ποιός είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου; Τεχνική εταιρεία η οποία είναι θυγατρική της Καθημερινής Α.Ε. και στης οποίας το Δ.Σ. μέλος είναι ο Θέμης Αλαφούζος, αδερφός του καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζου.

Πανέμορφα! Φοβερό το νέο σήριαλ με άριστη (δια)πλοκή, καλά περνάμε με του είδους τα σήριαλ στις μοδάτες οθόνες των τι-βί και των πι-σί μας τσακίζοντας τσιγάρα και σνακ,  καλά ξεχνιούνται πολλοί με τους αρλεκίνους στο γυαλί και με τον (αιωνίως υπέρ τριτοτέταρτων φοροεισπρακτικό) λογαριασμό της ΔΕΗ παραφουσκωμένο με ανεξόφλητα χαράτσια να περιμένει στο ντουλάπι, καιρός είναι να ξυπνήσουμε και να δράσουμε…  

Δεν παραθέτουμε εδώ όλο το εκτενές δημοσίευμα του The Press Project, θα «χάσει» κιόλας πολύ εδώ σε σχέση με την πηγή του. Αξίζει να ακολουθήσετε το link που δίνουμε για να το δείτε στην ιστοσελίδα του TPP και για να δείτε επιπλέον και τις παραπομπές σε όσα το τεκμηριώνουν (ανακοίνωση ΣΚΑΪ, ερωτήματα ΓΕΝΟΠ, νομοθεσία κλπ).

Δείτε εδώ το ΕΕΤΗΔΕGATE στο The Press Project

(Πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας: The Press Project)