Καταγγελία & δράσεις για τη Χρυσαυγίτικη φιέστα στο Ε.Κ.Φ.

Posted on Ιανουαρίου 19, 2013

1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-01-2013 

Καταγγελία & δράσεις για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Ε.Κ.Φ.

Την Τετάρτη 16/1, μάθαμε για την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας. Κοπή της βασιλόπιτας της Χρυσής Αυγής με την παρουσία κορυφαίου τηλε-νταή βουλευτή της και άλλων ντόπιων και μη μεγαλοστελεχών της, έλεγε η είδηση. Οι πληροφορίες μας, από κει και πέρα, μιλούσαν για λεωφορεία με κόσμο κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σαφέστατα λοιπόν, η πραγματικότητα φανέρωνε μια πολιτική εκδήλωση μεγαλύτερης κλίμακας της ναζιστικής οργάνωσης στην πόλη μας, παρά μια εθιμοτυπική κοπή πίτας.

Και που όλα αυτά; Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας…

Στο σπίτι των εργαζόμενων και των άνεργων, στο σπίτι όλων αυτών που δοκιμάζονται κάθε μέρα όλο και πιο σκληρά, που ματώνουν στην κυριολεξία αρρωσταίνοντας μέχρι θανάτου κι αυτοκτονώντας υπό το τεράστιο βάρος των κυβερνητικών τροϊκανών μέτρων, που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση με τις αμοιβές πείνας με την ελαστική […] δουλική απασχόληση και την ανεργία. Στο σπίτι όλων αυτών, που σε πείσμα αυτών των κατασταλτικών για τη ζωή μέτρων, βρίσκουν τη δύναμη να ορθώνουν παράστημα αντίστασης και να αγωνίζονται για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών κι αυτών που τις εφαρμόζουν.

Και σε ποιους δόθηκε το Εργατικό Κέντρο για να κάνουν τη φιέστα τους;

Σ’ αυτούς που, ενδεδυμένοι «αντιμνημονιακή» προβιά και χρησιμοποιώντας «φιλολαϊκό» λόγο, είναι στην πραγματικότητα ταγμένοι να κατατρομοκρατούν τον αγωνιζόμενο λαό και να στρέφουν την προσοχή του σε «προβλήματα» άλλα όπως είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Σ’ αυτούς που υποκρινόμενοι μιλάνε στο προσκήνιο για αγώνα ένωσης του λαού, αλλά στο παρασκήνιο τραμπουκίζουν χτυπώντας ως «οργισμένοι πολίτες» σε συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής αυτοοργανωμένα κοινωνικά στέκια και ‘’σταμπαρισμένους’’ αγωνιστές. Σ’ αυτούς που κάθε μέρα και κάθε βράδυ επιδίδονται με οργανωμένα τάγματα εφόδου σε μαχαιροβγαλτικά σαφάρι, σακατεύοντας και δολοφονώντας όποιον στοχοποιημένο από τους ίδιους βρουν μπροστά τους, μετανάστη ή αγωνιστή δημοκράτη πολίτη. Σ’ αυτούς που θρασύτατα δεν διστάζουν και στο προσκήνιο να τραμπουκίζουν λεκτικά ή χειροδικώντας, έξω ή μέσα στη βουλή και μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ που τους χαϊδεύουν…

Μόλις πριν λίγο, ο νταής βουλευτής σε δηλώσεις του στο Εργατικό, μεταξύ άλλων είπε:

«Η Χρυσή Αυγή ακόμη είναι πολύ ήπια», προϊδεάζοντάς μας για τη συνέχεια…

Γιατί, του ζητήθηκε από τοπικό κανάλι να στείλει μήνυμα (!) στον Φθιωτικό λαό, βλέπετε…

Κι από ποιους δόθηκε το Εργατικό; Από τη διοίκησή του, τους εργατοπατέρες, προφανώς…

ΚΑΤΑΝΤΙΑ… Είναι ντροπή εκλεγμένοι συνδικαλιστές να συμπράττουν γι’ αυτή την ιεροσυλία…

Και είναι επίσης ντροπή κάποιοι άλλοι, σωματεία και κόμματα, να αδρανούν χαρακτηριστικά…

Εμείς, δεν αδρανούμε. Στα πλαίσια της αντίδρασής μας κατά της θλιβερής φιέστας στην πόλη μας, κινητοποιηθήκαμε αμέσως και ήρθαμε σε επαφή με σωματεία και συλλογικότητες.

Αναρτήσαμε αφίσα στο blog μας καταγγέλλοντας το γεγονός.

Συναντηθήκαμε αντιφασίστες και αντιφασίστριες, μέλη των Συλλογικοτήτων και μη, συντάξαμε κείμενο καταγγελίας και ετοιμάσαμε φέϊγ-βολάν για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Σήμερα Σάββατο 19/1, με εξορμήσεις στους δρόμους και στις πλατείες της Λαμίας σκορπίσαμε τα τρικάκια και μοιράσαμε τα φυλλάδια με το κείμενο στους συμπολίτες μας.

Καλό αγώνα συμπολίτες! Έξω ο φασισμός από την πόλη μας, έξω από τη ζωή μας!  

                       Αντιφασίστες & Αντιφασίστριες Λαμίας – Συλλογικότητες Λαμίας

(Προμηθευτείτε το φυλλάδιο καταγγελίας που ετοιμάσαμε και μοιράσαμε, πατώντας ΕΔΩ.)

Το φυλλάδιο που μοιράσαμε στους συμπολίτες μας στο κέντρο της Λαμίας

Το φυλλάδιο που μοιράσαμε στους συμπολίτες μας στο κέντρο της Λαμίας

Afisa 2013-01-17

Η αφίσα που ετοιμάσαμε και δημοσιεύσαμε μόλις μάθαμε για τη θλιβερή σύμπραξη…

Advertisements