Εκδήλωση 30/1 & επόμενα βήματα κατά του Χαρατσιού

Posted on Φεβρουαρίου 2, 2013

5
Την Τετάρτη 30/1 έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η εκδήλωση για το Χαράτσι και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Κατ’ αρχήν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε κι από αυτό εδώ το βήμα τον καλεσμένο μας, τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Μυταλούλη, που αποδέχτηκε την πρότασή μας να έρθει από την Αθήνα στη Λαμία. Μας τίμησε με τη συμμετοχή του, την εισήγηση της εκδήλωσης αλλά και στην πολύωρη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που ακολούθησε. Να τον ευχαριστήσουμε επίσης για το νομικό υλικό που μας πρόσφερε αφιλοκερδώς για να το χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα όσοι θέλουμε, στις δικαστικές μας προσφυγές κατά του Χαρατσιού από δω και πέρα.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους συμπολίτες μας, που ήρθαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν με τις απόψεις τους και τις ερωτήσεις τους στην επιτυχία αυτής της κατ’ εξοχήν ανοιχτής συμμετοχικής για τον κόσμο εκδήλωσης. Να σημειωθεί η δύσκολη ημερολογιακά συγκυρία, όπου συμπέσαμε με εκδηλώσεις σχεδόν όλων των φορέων της πόλης μας (ημερίδα Ε.Β.Ε., προηγηθείσα εκδήλωση Κ.Ν.Ε. στο Ε.Κ.Φ., εκδήλωση πολιτιστικών συλλόγων για το καρναβάλι στο Πολιτιστικό Κέντρο, αντιπροσωπεία Τ.Ε.Ε., φεστιβάλ Κινηματογραφικής Λέσχης κλπ).

Τελειώνοντας με τις ευχαριστίες, να ευχαριστήσουμε και το Εργατικό Κέντρο για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη σύντομη παρουσίαση των Συλλογικοτήτων και της δράσης τους, από το ξεκίνημά τους ως Αγανακτισμένοι Πολίτες μέχρι σήμερα. Παρουσίαση που εστίασε στις σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης δράσεις υπέρ των ευάλωτων πολιτών, κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης και κατά του Χαρατσιού.

Συνεχίστηκε με την εισηγητική ομιλία του κ. Μυταλούλη, ο οποίος παρουσίασε περιεκτικά το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία της αγωγής που άσκησε με τις καταναλωτικές οργανώσεις κατά της συνταγματικότητας του Χαρατσιού και κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης.

Αγωγή που οδήγησε στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που κρίνει τελικά αντισυνταγματικό το ΕΕΤΗΔΕ, απαγορεύει τις διακοπές ρεύματος σε όσους αρνούνται ή αδυνατούν να το πληρώσουν και απαγορεύει επίσης στη ΔΕΗ να το ενσωματώνει στο λογαριασμό ρεύματος.

Απόφαση κατά της οποίας ασκήθηκε αναίρεση (ενώπιον του Αρείου Πάγου) από τον Υπουργό Οικονομικών και τη Δ.Ε.Η., δικάσιμος της οποίας ορίσθηκε η 22-3-2013. Παράλληλα άσκησαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, την οποία επέτυχαν επικαλούμενοι ότι αν δεν καταβληθεί το «χαράτσι» κινδυνεύουν τα δημόσια οικονομικά και ότι θα επιβληθούν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Έτσι ανεστάλη η παραγωγή των αποτελεσμάτων της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο για την αναίρεση.

Το ΕΕΤΗΔΕ, που βαφτίστηκε μεν «τέλος» από τους φοροεπιδρομείς κυβερνώντες,  είναι ένας ακόμη Φόρος επί της ακίνητης περιουσίας, που μέχρι τώρα οδήγησε πολλούς στην απόγνωση, με τη συσσώρευση χρεών και με την τιμωρία τους με διακοπή ρεύματος, δηλαδή με στέρηση ενός βασικότατου βιοτικού αγαθού.

Όλα όσα περιεκτικώς παρουσίασε (λόγοι αντισυνταγματικότητας, παραβίαση κοινοτικού δικαίου κλπ), μπορείτε να τα δείτε στο σύνολό τους στην αγωγή κατά του ΕΕΤΗΔΕ και κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης, κατεβάζοντάς την από ΕΔΩ.

Στην κατάληξη της εισήγησης, τόνισε την ανάγκη συνέχισης συντονισμένων συλλογικών δράσεων κατά της φοροεπιδρομής και κατά όλων όσων στοχεύουν στην εξαθλίωση του κόσμου και την αξία των αντίστοιχων δράσεών μας σαν Συλλογικότητες, μαζί και της τωρινής μας ως συμβολικής για την επιστροφή των ειδοποιήσεων πληρωμής στην Εφορία. Μας ενημέρωσε ότι επιπλέον μπορούμε να προβούμε σε αγωγές ανακοπής (σύμφωνα με υπόδειγμά του που μας διέθεσε) για την ακύρωση των βεβαιωμένων στην Εφορία οφειλών του Χαρατσιού, οι οποίες θα κατατεθούν ατομικά.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των περισσότερων εξ όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, με τοποθετήσεις τους και ερωτήσεις τους προς τον κ. Μυταλούλη, ο οποίος παρά το προχωρημένο της ώρας και της επικείμενης άμεσης επιστροφής του στην Αθήνα, ανταποκρίθηκε χωρίς φειδώ χρόνου και με διάθεση να καλύψει τους πάντες.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, βασισμένοι στην ενημέρωση για τη δυνατότητα ατομικών προσφυγών κατά των οφειλών στην Εφορία, ανανεώσαμε, οι συμπολίτες της Λαμίας, το ραντεβού μας για την τακτική μας συνέλευση της Δευτέρας 4/2, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζικότερη προσέλευση, με σκοπό να συντονίσουμε αναλόγως τις κινήσεις μας για την συλλογή και συμβολική επιστροφή των ειδοποιητηρίων σε συνδυασμό με την μαζική άσκηση ατομικών αγωγών ανακοπής.

Σας περιμένουμε όλους την ερχόμενη Δευτέρα, στην πολύ σημαντική αυτή συνέλευσή μας στο Εργατικό Κέντρο.

                                                                                                          Συλλογικότητες Λαμίας

Δείτε > Video: Η εισήγηση του κ. Μυταλούλη

Advertisements