ΜΠΗΚΑΝ ΛΥΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ (Άρθρο, άποψη μέλους)

Posted on Φεβρουαρίου 4, 2013

5
ΜΠΗΚΑΝ ΛΥΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ

                                                             Λαμία 25-01-2013

Σύντροφοι και φίλοι εν αγώναις. Όταν με τους συντρόφους μου των Συλλογικοτήτων συζητάγαμε για το πως και αν θα αντιδράσουμε στην «εορταστική» παρουσία της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας, συμφωνήσαμε όλοι πλην ενός, ότι πρέπει να αντιδράσουμε στο βαθμό των δυνατοτήτων μας, αφού όλοι οι «επίσημοι φορείς» (Εργατικό Κέντρο, Κόμματα, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων) επικαλούμενοι την κοινοβουλευτική νομιμότητα της Χρυσής Αυγής, μας έκαναν κατανοητό ότι θα είμαστε μόνοι μας.

Η εκ των υστέρων καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για την παραχώρηση της αίθουσας, από όλους αυτούς, μάλλον καρεκλοπόλεμο θυμίζει παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτό όμως για μένα τουλάχιστον ήταν αναμενόμενο. Εκείνο όμως που δεν περίμενα ήταν ότι με αφορμή αυτή μας τη δράση και μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές μας διαδικασίες, θα έμπαινε α) το ζήτημα αναίρεσης της φυσιογνωμίας των Συλλογικοτήτων (οι φωνασκούντες περιστασιακοί φίλοι μας ας μπούνε στον κόπο να διαβάσουν το ιδρυτικό μας κείμενο) και β) το ζήτημα της νομιμοποίησης των επαγγελόμενων την στρατικοποίηση της κοινωνίας μας.

Και τι επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν σύντροφοι; Η κοινοβουλευτική νομιμότητα της Χρυσής Αυγής (λες και το μνημόνιο στερείται αυτής της νομιμότητας) και η θεωρεία των δύο άκρων, τόσο προσφιλής στον Δένδια και τους θιασώτες της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Η Κερκόπορτα άνοιξε.

 

«Οι Συλλογικότητες (σε αυτό είχαμε όλοι συμφωνήσει) αγωνίζονται για έναν καινούργιο κόσμο, βασισμένο στην άμεση δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις, έναν κόσμο χωρίς ολοκληρωτισμό, ρατσισμό και φασισμό» και αυτό έκαναν το προηγούμενο Σάββατο.
Οι απόντες που αντιδράσατε βάζοντας προβλήματα διαδικασιών και αισθητικής, μάλλον δεν ξέρετε που πατάτε και που πηγαίνετε.
Αν ονειρεύεστε τις Συλλογικότητες σαν ένα ακόμα όμιλο ομιλιών, σαν μια ακόμα φιλανθρωπική οργάνωση, σας τις χαρίζω.

Γειά σας Σύντροφοι.

Εγώ πάω πλατεία, και εκεί θα σας περιμένω.
ΑΡΗΣ