Ψήφισμα & κάλεσμα: Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Posted on Φεβρουαρίου 12, 2013

0
Στη χθεσινή μας συνέλευση αποφασίσαμε να κατεβούμε όσοι περισσότεροι μπορέσουμε σήμερα το μεσημέρι στο μπλόκο των αγροτών εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συμπολίτες μας να σταθούμε μαζικά στο πλευρό τους και σήμερα αλλά και τις μέρες που θα ακολουθήσουν. Γιατί τα προβλήματα του καθενός μας αφορούν όλους,  γιατί ο αγώνας μας είναι ένας και όλοι πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ όλους, γιατί οι επιμέρους κλαδικές κινητοποιήσεις είναι μάχες του κοινού μας πολέμου ενάντια σ’ όλους αυτούς που σκοπεύουν να μας εξαθλιώσουν.

Εκδόθηκε από τη συνέλευση το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

   Οι Συλλογικότητες Λαμίας συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών.

   Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ «αφαίμαξη των συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 673 εκ. ευρώ, την αύξηση των εισφορών ΟΓΑ ύψους 90 εκ. ευρώ, τη μείωση των επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες ύψους 152 εκ. ευρώ, τη μείωση ενίσχυσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ύψους 130 εκ. ευρώ και τη μείωση των ειδικών προγραμμάτων για τη γεωργία ύψους 25 εκ. ευρώ».

   Τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση σχετικά με την αγροτική παραγωγή θα φέρουν ως αποτέλεσμα απώλειες ύψους 2 δις από τα εισοδήματα των αγροτών.

   Ήδη όλα τα προηγούμενα χρόνια η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη εξάρτηση των αγροτών από τις επιδοτήσεις, τις μεγάλες εταιρείες σπόρων και λιπασμάτων, την συρρίκνωση των μικρών παραγωγών και την διάλυση και διαφθορά των συνεταιρισμών.

   Απαιτούμε:

   Αγροτική παραγωγή προσανατολισμένη στις τοπικές διατροφικές ανάγκες με  

   ποιότητα και φθηνά προϊόντα (αυτάρκεια).

   Με απευθείας συναλλαγές αγροτών και καταναλωτών, χωρίς μεσάζοντες.

   Μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα στους αγρότες.

   Να σταματήσει η συρρίκνωση των μικρομεσαίων αγροτών.

 

   Τη λύση θα φέρουν οι κοινοί αγώνες όλων!

   Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

                                                                                                 Συλλογικότητες Λαμίας

Advertisements