21-2-2013 Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΟΥ & συνέχεια του αγώνα

Posted on Φεβρουαρίου 22, 2013

0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-02-2013

Επιστροφή ειδοποιητηρίων ΕΕΤΗΔΕ 2011 στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας

   Την Πέμπτη 21/2, επιστρέψαμε ομαδικά με τη συνοδεία εξώδικης δήλωσης στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας τα ειδοποιητήρια του «χαρατσιού» του 2011 που συγκεντρώσαμε.

Τα επιδώσαμε στον διευθυντή της Δ.Ο.Υ., έχοντας πάρει πρώτα αριθμό πρωτοκόλλου. Από όσους συμπράξαμε σ’ αυτή την παρέμβαση, μέλη των Συλλογικοτήτων και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν ενεργά στον διάλογο μαζί του, κάτι που τα ΜΜΕ στα ρεπορτάζ τους απέφυγαν επιμελώς να προβάλουν αν και οι κάμερές τους το είχαν καταγράψει. Στα λεγόμενά του για νόμιμη οριστική βεβαίωση των οφειλών από την Γεν. Γραμ. Πληροφ/κών Συστημάτων και για τόκους που τρέχουν μετά τη λήξη της προθεσμίας, απαντήσαμε ότι όλα αυτά είναι παράνομα, με τα επιχειρήματα που επικαλούμαστε στην εξώδικη δήλωση. Δηλαδή:

α) Ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εξυπηρετεί δημοσιονομικούς στόχους και συνεπώς, αφού δεν παρέχει ειδική ωφέλεια στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, συνιστά φόρο και όχι τέλος.

β) Ότι κατά παράβαση των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., είναι πια υπέρμετρη η φορολόγηση των ακινήτων και δεν αναλογεί στο εισπραττόμενο από την εκμετάλλευσή τους εισόδημα.

γ) Ότι η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται από το Νόμο, αλλά από την μέθοδο υπολογισμού για το Τ.Α.Π. της ΔΕΗ (και των άλλων εναλλακτικών προμηθευτών).

δ) Ότι ο φόρος αυτός επιβλήθηκε όχι από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από Ν.Π.Ι.Δ., δηλαδή από τις παραπάνω Ανώνυμες Εταιρίες, κατά παράβαση του άρθρου 78 του Συντάγματος και απλώς η Δ.Ο.Υ. τον δέχεται και μας τον απαιτεί χωρίς να έχει κάνει κανένα έλεγχο, όπως αποδεικνύεται κι από τα πολλά λάθη έχουν φανεί στα ειδοποιητήρια.

δ) Ότι κατά παράβαση των άρ. 4, 5 και 20 του Συντάγματος και του άρ. 6 της Ε.Σ.Δ.Α. το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες επί όλων των «δομημένων επιφανειών» χωρίς συνεκτίμηση άλλων ουσιωδών παραγόντων (παραγωγή εισοδήματος από την δομημένη επιφάνεια, συντελεστές ορόφου και εμπορικότητας, φοροδοτική ικανότητα του ιδιοκτήτη  κλπ), με καθιέρωση αμάχητου τεκμηρίου χωρίς δυνατότητα ανταπόδειξης από τον φορολογούμενο, καταργώντας έτσι το κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

ε) Ότι μετά τον Φ.Α.Π., το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί δεύτερη φορολόγηση των ακινήτων εντός του ίδιου οικονομικού έτους (2011), κατά παράβαση της απαγόρευσης της διπλής φορολόγησης, δηλαδή της φορολόγησης της ίδιας φορολογητέας ύλης για την ίδια αιτία.

Και καταλήξαμε, όπως ακριβώς λέμε στην εξώδικη δήλωση, ότι για αυτούς τους λόγους:

  Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κλιμακούμενη υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση.

  Δηλώνουμε αδυναμία να ανταποκριθούμε σ’ αυτή.

  Ζητάμε την άρση της βεβαίωσης που λένε οι ειδοποιήσεις, τις οποίες και επιστρέφουμε.

  Προσφεύγουμε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά των βεβαιώσεων ΕΕΤΗΔΕ του 2011.

  Συνεχίζουμε τη μη πληρωμή του «χαρατσιού» για τις πέντε (5) δόσεις του 2012.

  Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή της φοροεισπρακτικής πολιτικής.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται ολομέτωπος

Συμπολίτες, η επιστροφή των ειδοποιητηρίων ήταν το πρώτο συμβολικό βήμα.

Συνεχίζουμε προσφεύγοντας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με ανακοπές. Ήδη αρκετοί που συμμετείχαν επιστρέφοντας ειδοποιητήρια, έδωσαν στοιχεία και αποδεικτικά οικονομικής αδυναμίας για να συνταχθούν τα δικόγραφα των ανακοπών τους. Και κάποιοι νέοι που δεν ήξεραν για την κίνηση, θέλουν να φέρουν ειδοποιητήρια και να κινηθούν για ανακοπές.

Στην επόμενη συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα 25/2, περιμένουμε όλους όσους θέλουν να συνεχίσουν, γιατί όπως εξ αρχής τονίσαμε η επιστροφή με εξώδικο δε σημαίνει απαλλαγή από το Χαράτσι, σημαίνει πράξη αντίστασης και ρητή δήλωση μη υποταγής.

Η κίνηση αυτή συμπολίτες, στο σύνολό της, και με την συμβολική επιστροφή στη Δ.Ο.Υ. και με τις δικαστικές προσφυγές μας ακολούθως, είναι κίνηση πραγματικά πολιτική.

Αντιτίθεται έμπρακτα και στην επιμέρους -σχετική με την ακίνητη περιουσία- οικονομική πολιτική, που είναι ολοφάνερα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα λίγων κεφαλαιούχων. Που αποσκοπούν στην αρπαγή ακινήτων, με τον εξαναγκασμό των ιδιοκτητών να ξεπουλήσουν όσο-όσο τα ακίνητα που έγιναν ασύμφορα λόγω φόρων. Ήδη καταντήσαμε ενοικιαστές στα σπίτια μας, επόμενος στόχος τους είναι να μας πάρουν την κυριότητα, καθιστώντας μας και επισήμως ενοικιαστές επιβαρυνόμενους με συνεχώς ακριβότερα ενοίκια.

Αντιτίθεται έμπρακτα και στη συνολική οικονομική πολιτική της εντεταλμένης της τρόικας «ελληνικής» κυβέρνησης, που εφαρμόζεται με άξονες…

…την εξαθλίωση των πολλών με απώλειες αποδοχών (μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων), ζημιές εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών (λόγω μεθοδευμένης πτώσης της αγοράς),  ζημιές αγροτών (λόγω αγροτικής πολιτικής κλπ) και με αυξήσεις άμεσων κι έμμεσων φόρων (μειώσεις αφορολόγητου, φορολογική κλίμακα, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΕΤΗΔΕ, έκτακτες εισφορές, διόδια, τέλη, ΦΠΑ κλπ).

…την καταστολή κάθε αντίστασης με πάσης φύσεως μέσα (παράκαμψη αποφάσεων δικαιοσύνης, διώξεις αγωνιστών διοδίων, κινδυνολογία, απειλές για κατασχέσεις κλπ).

…τον πλουτισμό των λίγων κατά τις επιταγές τους βεβαίως (ΕΟΖ, φοροαπαλλαγές μεγαλοεπιχειρηματιών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κλπ).

Ο αγώνας μας θα ενταθεί. Σε κάθε μεθόδευση εξαθλίωσης θα μας βρουν μπροστά τους. Η δική μας αυτοοργάνωση με δομές αλληλεγγύης σε κάθε επίπεδο είναι η δική μας απάντηση στο σύνολο της πολιτικής τους αθλιότητας, είναι εγγύηση ζωής.

Η αλληλεγγύη και το δίκιο μας είναι η δύναμή μας!

Ο κοινός μας αγώνας είναι για μας ο μόνος εγγυημένος δρόμος!

Η αξιοπρεπής ζωή και η εξασφάλιση μέλλοντος για τα παιδιά μας είναι στο χέρι μας!

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης των Συλλογικοτήτων Λαμίας, ΕΔΩ.

(Πηγή βίντεο: Altpress Φθιώτιδα)

Συλλογικότητες Λαμίας

Συνέλευση πολιτών και συλλογικοτήτων: Εργατικό Κέντρο Λαμίας, κάθε Δευτέρα 08:00μμ

Διαδικτύωση – Ενημέρωση – Επικοινωνία: https://syllogikilamia.wordpress.com

Advertisements