«Χωρίς Μεσάζοντες»: Β’ Πανελλαδική 24/3 & εκδήλωση 27/3

Posted on Μαρτίου 25, 2013

0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-03-2013 

Χωρίς Μεσάζοντες: Β’ Πανελλαδική Συνάντηση & Πρωτοβουλία Σ.Λ.  

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, η B’ Πανελλαδική Συνάντηση Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες». Δεκάδες πρωτοβουλίες πολιτών από 25 διαφορετικές πόλεις, αλλά και πολλοί παραγωγοί, συναντήθηκαν με στόχο την οργάνωση του κινήματος, το οποίο έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων ο τρόπος οργάνωσης του πανελλαδικού δικτύου και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Υπήρξε κοινή διαπίστωση όλων, πως πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα καταστεί δυνατή η αλλαγή της σημερινής κατάστασης, κατ’ αρχήν σε τοπικό επίπεδο, και κατ’ επέκταση, με την αμοιβαιότητα και την αλληλοβοήθεια, σε όλη τη χώρα.

Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια παρέμβασης των πολιτών στη διαδικασία της διάθεσης προϊόντων, μέσα στα πλαίσια του νόμου, με σκοπό την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής τιμής, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Βασικός στόχος των ομάδων είναι να βοηθήσουν τους παραγωγούς δημιουργώντας κίνητρα για την καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με τη σύναψη προσυμφώνων, απορροφώντας το σύνολο της παραγωγής τους και παράλληλα ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές στην αγορά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβουλιών υπέγραψαν ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ διακηρύσσοντας την πίστη τους στην προσπάθεια αυτή, η οποία πρέπει να αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα και να στηριχθεί από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Ορίστηκε 3μελής ομάδα, με τρίμηνη θητεία και μέλη από διαφορετικές πόλεις κάθε φορά, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων πανελλαδικά ενώ μέχρι το Πάσχα θα λειτουργήσει και η ιστοσελίδα του πανελλαδικού δικτύου.

Τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης παρακολούθησαν και 2 μέλη μας. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή στην ιστοσελίδα μας και στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας otoposmou.gr (Ο τόπος μου).

Όπως ανακοινώσαμε από τις 15/3 με το σχετικό Δελτίο Τύπου, για την παρουσίαση της πανελλαδικής δράσης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» και της πρωτοβουλίας μας για τη δημιουργία και στην περιοχή μας αντίστοιχης κίνησης, καλούμε τους πολίτες και παραγωγούς του τόπου μας:

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Φιλοδοξούμε ότι η ανοιχτή συζήτηση, η οποία θα περιλάβει και ζητήματα οργανωτικής προετοιμασίας, θα αποτελέσει και την «ιδρυτική πράξη» κίνησης Χωρίς Μεσάζοντες στην περιοχή μας.

Συλλογικότητες Λαμίας

Συνέλευση πολιτών και συλλογικοτήτων: Εργατικό Κέντρο Λαμίας, κάθε Δευτέρα 08:00μμ

Διαδικτύωση – Ενημέρωση – Επικοινωνία: https://syllogikilamia.wordpress.com

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Δείτε για τη Β’ Πανελλαδική «Χωρίς Μεσάζοντες» στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Δ.ν.Π.:

Το σχετικό άρθρο συνοδευμένο με φωτογραφικό υλικό, ΕΔΩ

Το ψήφισμα που εκδόθηκε κατά των εξορύξεων χρυσού, ΕΔΩ

Το Σύμφωνο Συνεργασίας και Αλληλεγγύης των Πρωτοβουλιών, ΕΔΩ

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –