Κάθε μέρα, μέρα επετείου και Αγώνα τιμής κι ανατροπής

Posted on Απρίλιος 4, 2013

0
Ένα χρόνο πριν, το πρωί της Τετάρτης 4 Απριλίου 2012, ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας αυτοπυροβολήθηκε δίπλα σ’ ένα δέντρο στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο όλος προγραμματισμός και η εκτέλεση της ενέργειάς του αποκάλυψαν ότι πρόκειται για πράξη βαθιά πολιτική, όπως σαφέστατα δηλώνουν τα λόγια που άφησε πίσω του σ’ ένα φύλλο χαρτί:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ), δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)»

Άνθρωπος με δράση στα κινήματα, έχοντας λάβει μέρος μαζί με τους πολλούς άλλους στο κίνημα των πλατειών του καλοκαιριού του 2011, πήγε στο Σύνταγμα, εκεί που κι αυτός Αιώνιος Νέος λίγους μήνες πριν τη συμβολική του πράξη διαδήλωνε την αγανάκτησή του για την Ελλάδα του σήμερα και την αποφασιστικότητά του για την άλλη Ελλάδα του αύριο, και με μια σφαίρα εξουδετέρωσε όλους αυτούς που τον ήθελαν εξαθλιωμένο.

Μετά την πράξη του διάφοροι ταγμένοι κατηχητές του συστήματος εξουσίας φρόντισαν να επικεντρωθούν σε «άλλη μια αυτοκτονία», αλλά ο ίδιος τους διαψεύδει δηλώνοντας με πράξη και λόγια ότι αυτό που θέλησε είναι να αφυπνήσει όλους εμάς. Θα φροντίσουμε να μη διαψεύσουμε την πίστη του ότι οι νέοι θα καταφέρουν κάποτε να απαλλάξουν την Ελλάδα από τους προδότες με όσα όπλα διαθέτουν, το μυαλό και την καρδιά τους από γεννησιμιού τους και οποιοδήποτε άλλο όπλο από εκεί και μετά οι ίδιοι οι δυνάστες θα τους οδηγήσουν να πάρουν. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, το σύστημα εξαθλίωσης έχει διαλέξει το τέλος του, εμείς με τους Αγώνες μας μια νέα ζωή.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη θυσία του Δημήτρη Χριστούλα, εγγυοδοτώντας το μέλλον όλων μας με νικηφόρο Αγώνα. Και κρατώντας τον ζωντανό στους καιρούς μας. Οφείλουμε Αγώνα ανατροπής, για να τον δικαιώσουμε. Για να κλείσει η λίστα –που καθημερινά μεγαλώνει- με τους αναρίθμητους συνανθρώπους μας που θυσιάστηκαν στο βωμό του τροϊκανού Μολώχ και των εξαθλιωτικών πρακτικών του. Πραγματικό πογκρόμ, το οποίο οφείλουμε να σταματήσουμε, τα καθημερινά περιστατικά. Είναι οι αυτοκτονίες, οι στατιστικές μιλάνε για πολλές χιλιάδες και αφορούν μόνο όσες ξεπερνώντας τα ταμπού καταγράφηκαν ως αυτοκτονίες. Είναι οι θάνατοι μικρών παιδιών,  φτωχών ονειροκυνηγών φοιτητών, γερόντων και ανήμπορων στις αναθυμιάσεις ή στις πυρκαγιές από τα αρχαία μέσα θέρμανσης των φτωχικών τους. Είναι οι θάνατοι από το νοσογόνο καθημερινό κοκταίηλ αβεβαιότητας-κακοαμοιβής-φοροαπαίτησης-ανεργίας, από τις ελλείψεις των δομών υγείας και πρόνοιας, από την αδυναμία πρόσβασης στο αγαθό της υγείας.

Η απάντησή μας για λογαριασμό τους και ο φόρος τιμής στο Δημήτρη Χριστούλα και σε όλους τους ήρωες σαν αυτόν, είναι η αλληλεγγύη και ο ενωτικός καθημερινός Αγώνας μας για έναν καινούργιο κόσμο με πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις, έναν κόσμο χωρίς μισαλλοδοξία, ολοκληρωτισμό, ρατσισμό και φασισμό.

                                                                                                  Συλλογικότητες Λαμίας

Διαθήκη Δημήτρη Χριστούλα

Advertisements