Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ

Posted on Απρίλιος 7, 2013

0
Τοποθέτηση Συλλογικοτήτων στο Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο 7/4

Η Ελλάδα όλο σώζεται κι όλο χρωστάει περισσότερα.

Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν το 130% του Α.Ε.Π., το 2012 το 177% του Α.Ε.Π. και το 2014 θα είναι το 189% του Α.Ε.Π. (Έκθεση της τρόικας στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών Ε.Ε., Δεκέμβριος του 2012).

Αφού και οι ίδιοι το βλέπουν, γιατί δεν βρίσκουν λύση;

Μα επειδή στόχος δεν είναι κάποια λύση αλλά το ίδιο το Μνημόνιο.

Η σωτηρία της Ελλάδας δεν σώζει την Ελλάδα αλλά τους δανειστές. Τα λεφτά όλων των νέων δανείων απλά κάνουν μια βόλτα μέχρι την Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση τα επιστρέφει στους δανειστές. Αντίθετα ο λαός υποχρεώνεται να πληρώνει υψηλότερους φόρους με μικρότερους μισθούς και συντάξεις, με μεγαλύτερη ανεργία (26% επίσημα, 32% ανεπίσημα). Τα εργασιακά δικαιώματα ξαναγυρνάνε στον 19ο αιώνα. Η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία συγχωνεύονται και διαλύονται. Η δημόσια περιουσία λεηλατείται και ξεπουλιέται έναντι «πινακίου φακής».

Αυτός είναι ο στόχος των κάθε λογής Μνημονίων σ’ όλη την Ευρώπη. Αφού η πλειοψηφία των πολιτών οδηγηθεί στην ανεργία, στην φτώχια, στην πείνα και στην εξαθλίωση, να γίνουν οι «νέοι δούλοι» που πρόθυμα θα εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους. Κι από κοντά εμφανίζονται τα διάφορα φασιστοειδή μορφώματα για να παίξουν το ρόλο δεσμοφύλακα.

Αν θέλουμε να σωθούμε η μόνη σωτηρία θα έρθει από μας τους ίδιους. Πρέπει να αυτοοργανωθούμε και να αντισταθούμε στα σχέδια των επίδοξων αφεντάδων μας.

Να διώξουμε το φόβο και τρόμο που σπέρνουν τα δελτία των 8 και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι. Τα δελτία που δεν θα μας πουν τι έγινε στην Ισλανδία, που αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη των τραπεζών της κι έστειλε στον εισαγγελέα την κυβέρνηση που ήθελε να υπογράψει μνημόνιο. Για την ΒΙΟΜΕΤ, που μετά από ένα χρόνο απλήρωτοι οι εργάτες αποφάσισαν να δουλέψουν το εργοστάσιο μόνοι τους χωρίς αφεντικά. Για την Χαλυβουργική του Μάνεση, που η απεργία κράτησε 250 μέρες και μάθαμε γι’ αυτή όταν έληξε…

 Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί

Σηκώστε το κεφάλι να σκύψουνε αυτοί

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

                                                                                                        Συλλογικότητες Λαμίας

Pamfthiotiko 7-4a

Advertisements