About

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Συλλογικότητες Λαμίας είναι η ωρίμανση των Αγανακτισμένων Πολιτών Λαμίας, ώριμο τέκνο της συσσωρευμένης αγανάκτησης του Μάη του 2011 και του κινήματος των πλατειών που ακολούθησε. Είναι γοργό βήμα μπροστά, με μέλημα τη συγκρότηση ενός ελεύθερου και ακηδεμόνευτου, ανοιχτού φορέα αυτο-οργάνωσης, αλληλεγγύης, συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των ενεργών συλλογικοτήτων αλλά και αυτόνομων ανθρώπων της περιοχής μας απέναντι στις ασφυκτικές συνθήκες που βιώνει μονίμως η κοινωνία μας ως υπόδουλη του διεθνούς και εγχώριου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Με ζυμώσεις και μέσα στις αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις μας, διαφορετικοί άνθρωποι συμφωνήσαμε ότι κάτω από το βάρος της συνεχώς εντεινόμενης καταπίεσης είναι ανάγκη να εντείνουμε κι εμείς τον αγώνα συλλογικά, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εξαθλίωσης, του κοινωνικού κανιβαλισμού και του φόβου που ανέκαθεν επιχειρείται να επιβληθούν σε όλους μας.

Οι Συλλογικότητες Λαμίας δεν είναι μια κλειστή περιχαρακωμένη ομάδα με συγκεντρωτική κεντρική λειτουργία αλλά ένας ανοιχτός χώρος για όσους συνανθρώπους μας θελήσουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από συντονισμένες ομαδικές και συλλογικές κινήσεις που θα συναποφασίζονται κάθε φορά από κοινού. Στην προσπάθεια αυτή το μυαλό και η συνδρομή όλων μετράνε το ίδιο απέναντι στα προβλήματα που όλοι έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας με τις δυνάμεις του μπορεί να συμβάλλει σε αυτό το κλίμα ισότητας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας και τη θέση μας ως ενεργοί πολίτες που αυτοδιαχειρίζονται αρμονικά τα καθημερινά τους προβλήματα, χωρίς να περιμένουμε κανέναν σωτήρα που θα έρθει και θα βγάλει για μας το φίδι από την τρύπα. Άλλωστε έχει αποδειχτεί πια ότι όταν αφήνουμε τις ζωές μας στα χέρια κάποιων “εκλεκτών” παύουν αυτόματα να είναι οι δικές μας ζωές.

Στις Συλλογικότητες Λαμίας συμμετέχουν ανεξαιρέτως όσοι αυτόνομοι ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες πολιτών της πόλης μας και της περιοχής μας επιθυμούν, εφ όσον συμφωνούν με το πλαίσιο ιδεών και δράσης των Συλλογικοτήτων. Ο καθένας που συμμετέχει, πολίτης ή συλλογικότητα, διατηρεί αναμφισβήτητα την αυτονομία και τον χαρακτήρα του. Μοναδικός κανόνας εξαίρεσης είναι ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ούτε ατόμων που σκοπεύουν να δράσουν στις Συλλογικότητες ως κομματικοί εκπρόσωποι, ούτε κομμάτων, ούτε κομματικών οργανώσεων του οποιουδήποτε βαθμού «ανεξαρτησίας» από τα μητρικά κόμματα. Και ισχύει ο κανόνας αυτός, ακριβώς γιατί οι Συλλογικότητες είναι μια αυτόνομη διαρκής προσπάθεια για την ανατροπή των απάνθρωπων κοινωνικών δεδομένων και για ένα νέο κόσμο, ανοιχτή σε κάθε αφυπνισμένο πολίτη και συλλογικό οργανισμό πολιτών που δρα με όραμα έξω από τις οποιεσδήποτε κομματικές διπλωματίες και σκοπιμότητες των καιρών.

Οι Συλλογικότητες Λαμίας δεν είναι κτήμα ή «μαντρί» κανενός και δεν διεκδικούν να αντικαταστήσουν την εξουσία σαν τον “Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη”. Διεκδικούν, απλά αλλά ουσιαστικά, την αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αγωνίζονται για έναν καινούργιο κόσμο βασισμένο στην άμεση δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις, έναν κόσμο χωρίς μισαλλοδοξία, ολοκληρωτισμό, ρατσισμό και φασισμό.

Οι λίγοι καταδυναστεύουν και οδηγούν τον κόσμο μας συνεχώς προς το χειρότερο για τους πολλούς. Εμείς οι πολλοί, έχουμε το δικαίωμα μα και την υποχρέωση στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για να γίνει αυτό που πρέπει να είναι και όχι αυτό που θέλουν οι λίγοι να είναι.

Συλλογικότητες Λαμίας

SONY DSC

 

 

Advertisements
One Response “About” →
  1. Σελίδα κλειστή για σχολιασμό.
    Υπάρχει η σελίδα με τίτλο “Μικρό forum: Σχόλια & Διάλογος” για ελεύθερη τοποθέτηση, ελεύθερο σχολιασμό και διάλογο.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: